Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-02-2022 15:52

Δελτίο Τύπου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως συνήλθε σήμερα, Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022, και συζήτησε τα πιο κάτω θέματα:

1.    Ετήσια Έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το 2020.

(Αρ. Φακ. 05.22.002.004)

Η Επιτροπή συζήτησε τον απολογισμό του έργου του Γραφείου της Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το έτος 2020, στο πλαίσιο της οποίας ενημερώθηκε από την Επίτροπο για τα κυριότερα θέματα που απασχόλησαν τους πολίτες, στα οποία συγκαταλέγονται ζητήματα που σχετίζονται με την αναχαίτιση της πανδημίας του COVID-19, τις συνθήκες διαβίωσης σε κλειστές δομές, καθώς και τη μετακίνηση και παύση της λειτουργίας μονάδων παραγωγής ασφαλτικού σκυροδέματος πλησίον οικιστικής περιοχής. H Επιτροπή ενημερώθηκε επίσης για το συνολικό ποσοστό συμμόρφωσης σε εκθέσεις και αυτεπάγγελτες έρευνες και παρεμβάσεις του Γραφείου της με αναφορά σε στατιστικά στοιχεία.

2.    Ο περί του Ελέγχου της Ανάληψης Εργασίας στον Ιδιωτικό Τομέα από Πρώην Κρατικούς Αξιωματούχους και Ορισμένους Πρώην Υπαλλήλους του Δημοσίου και του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα (Τροποποιητικός) Νόμος του 2022.

(Αρ. Φακ. 23.01.063.024-2022)

Η Επιτροπή άρχισε τη συζήτηση του πιο πάνω νομοσχεδίου, σκοπός του οποίου είναι η τροποποίηση του βασικού νόμου, ώστε στον ορισμό του όρου «υπάλληλος του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα» να συμπεριληφθούν τα μέλη της Αστυνομίας. Η Επιτροπή αποφάσισε τη συνέχιση της συζήτησης του θέματος σε μεταγενέστερο στάδιο.

-------------------------

Γραμματεία Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως

Email: parliamentary-commitees@parliament.cy

(ΕΚ/IK)