Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-03-2022 19:10

Δελτίο Τύπου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων-Παθόντων

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων-Παθόντων συνήλθε σήμερα, Τρίτη, 1η Μαρτίου 2022, και συζήτησε τα πιο κάτω θέματα:

1. H καθυστέρηση στην τιτλοποίηση των κατοικιών στον συνοικισμό αυτοστέγασης Ξυλοφάγου οι οποίες έχουν παραχωρηθεί με εισοδηματικά κριτήρια από το 2009.

(Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από εισήγηση των κ. Νίκου Κέττηρου, Χρίστου Χριστοφίδη και Χρίστου Χριστόφια)

(Αρ. Φακ. 23.04.038.1093-2021)

Η Επιτροπή ενημερώθηκε από την εκπρόσωπο της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας για την πορεία υλοποίησης της τιτλοποίησης οικοπέδων, καθώς και για την αφαίρεση αμιάντου από τις οικίες που βρίσκονται στον συνοικισμό αυτοστέγασης Ξυλοφάγου. Όπως αναφέρθηκε, οι δικαιούχοι 22 οικοπέδων έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, ωστόσο δεν τους έχει παραχωρηθεί πιστοποιητικό τελικής έγκρισης από την πολιτεία, καθώς οι ίδιοι δεν έχουν συμπληρώσει αίτηση, ώστε να τους εκδοθεί το υπό αναφορά πιστοποιητικό. Αναφέρθηκε, επίσης, ότι μετά από έρευνα λειτουργών της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας διαπιστώθηκε η ανάγκη αφαίρεσης αμιάντου από 37 οικίες, με συνεπαγόμενο κόστος €0,5 εκατομ.

2. Τα προβλήματα στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις των προσφυγικών συνοικισμών και ειδικότερα στον συνοικισμό «Μακάριος Γ΄» και η ανάγκη αναβάθμισής τους.

(Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από εισήγηση των κ. Χρίστου Σενέκη, Νίκου Κέττηρου, Χρίστου Χριστοφίδη, Χρίστου Χριστόφια και Ζαχαρία Κουλία)

(Αρ. Φακ. 23.04.039.003.-2022)

Το πιο πάνω θέμα αναβλήθηκε και θα εξεταστεί σε προσεχή συνεδρία της Επιτροπής.

3. Προβλήματα παθόντων.  

(Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από εισήγηση των κ. Νίκου Κέττηρου, Χρίστου Χριστοφίδη, Χρίστου Χριστόφια, Νίκου Γεωργίου, Γιώργου Κάρουλλα, Ρίτας Θεοδώρου Σούπερμαν, Ονούφριου Κουλλά, Χρίστου Σενέκη, Ζαχαρία Κουλία και Μιχάλη Γιακουμή)

(Αρ. Φακ: 23.04.038.242.-2021)

Στο πλαίσιο της εξέτασης του θέματος, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής ότι την ερχόμενη Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2022, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με εκπροσώπους του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με σκοπό να εξευρεθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παθόντες. Η Επιτροπή αποφάσισε να αναμένει τα αποτελέσματα της εν λόγω συνάντησης και να επανέλθει για εξέταση του θέματος.

-----------------------------

Γραμματεία Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων-Παθόντων

email: parliamentary-committees@parliament.cy

(EK)