Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-03-2022 19:17

Δελτίο Τύπου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και Φυσικών Πόρων

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας και Φυσικών Πόρων συνήλθε σήμερα, Τρίτη, 1η Μαρτίου 2022, και συζήτησε τα πιο κάτω θέματα:

1. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν γεωργοί και κτηνοτρόφοι στην κοινότητα Δελίκηπου, τρόποι αντιμετώπισης και επίλυσής τους.

(Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από εισήγηση των κ. Γιαννάκη Γαβριήλ, Ανδρέα Πασιουρτίδη και Βαλεντίνου Φακοντή)

(Αρ. Φακ. 23.04.039.048-2022)

Η Επιτροπή άρχισε, στην παρουσία εκπροσώπων των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών και των εμπλεκόμενων φορέων, τη συζήτηση του πιο πάνω θέματος, η οποία επικεντρώθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι στην κοινότητα Δελίκηπου λόγω της μετατροπής της χαλίτικης γης σε κρατική δασική γη. Η Επιτροπή θα επανέλθει για την περαιτέρω εξέταση του σε χρονικό διάστημα δύο μηνών.

2.  Η δημιουργία και λειτουργία λαϊκών αγορών σε δήμους και σε μεγάλα αγροτικά κέντρα για τη διάθεση των αγροτικών και γαλακτοκομικών προϊόντων.

(Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από εισήγηση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και Φυσικών Πόρων)

(Αρ. Φακ. 23.04.038.700-2021)

Η Επιτροπή άρχισε, στην παρουσία εκπροσώπων των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών και των εμπλεκόμενων φορέων, τη συζήτηση του πιο πάνω θέματος, η οποία επικεντρώθηκε σε τρεις πυλώνες, που αφορούν τη μη εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας για τις λαϊκές αγορές, τη μη σύσταση της συμβουλευτικής επιτροπής, η οποία προβλέπεται στην εν λόγω νομοθεσία και τη μη έγκαιρη κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου, το οποίο εκκρεμεί ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας για νομοτεχνικό έλεγχο.

-------------------------

Γραμματεία Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και Φυσικών Πόρων

email: parliamentary-committees@parliament.cy

(EK)