Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

02-03-2022 13:14

Δελτίο Τύπου Υποεπιτροπής της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως για την Εξέταση Κανονισμών που αφορούν Σχέδια Υπηρεσίας

Η Υποεπιτροπή της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως για την Εξέταση Κανονισμών που Αφορούν Σχέδια Υπηρεσίας συνήλθε σήμερα, Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2022, και συζήτησε, στην παρουσία εκπροσώπων του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού του Υπουργείου Οικονομικών, τα πιο κάτω θέματα:

1. Οι περί Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας - Θέσεις Κτηματολογικού Λειτουργού Α΄ και Κτηματολογικού Λειτουργού Β΄ (Σχέδια Υπηρεσίας) Κανονισμοί του 2022.

(Αρ. Φακ. 23.03.059.015-2022)

Σκοπός των κανονισμών είναι ο καταρτισμός σχεδίων υπηρεσίας για τις πιο πάνω θέσεις, σύμφωνα με τη γενική πολιτική που ακολουθείται κατά τον καταρτισμό σχεδίων υπηρεσίας σε όλη τη δημόσια υπηρεσία και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

2. Οι περί Γενικού Λογιστηρίου - Θέση  Βοηθού Λογιστικού Λειτουργού (Σχέδια       Υπηρεσίας) Κανονισμοί του 2022.

(Αρ. Φακ. 23.03.059.017-2022)

Σκοπός των κανονισμών είναι η τροποποίηση του σχεδίου υπηρεσίας για την πιο πάνω θέση, ώστε να εκσυγχρονιστούν τα απαιτούμενα προσόντα στη Λογιστική.

3. Οι περί Αρχής Παιγνίων και Εποπτείας Καζίνου Κύπρου - Θέση Εκτελεστικού Διευθυντή (Σχέδια Υπηρεσίας) Κανονισμοί του 2022.

(Αρ. Φακ. 23.03.059.020-2022)

Σκοπός των κανονισμών είναι ο καταρτισμός σχεδίου υπηρεσίας για την πιο πάνω θέση, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου που διέπει τον διορισμό γενικών διευθυντών των νομικών προσώπων δημόσιου δικαίου.

4. Οι περί Τμήματος Υπηρεσιών Πληροφορικής - Θέση Ανώτερου Λειτουργού Πληροφορικής (Σχέδια υπηρεσίας) Κανονισμοί του 2022.

(Αρ. Φακ. 23.03.059.023-2022)

Σκοπός των κανονισμών είναι η τροποποίηση του σχεδίου υπηρεσίας για την πιο πάνω θέση, σε σχέση με τα απαιτούμενα προσόντα προκειμένου να επιτευχθεί συμμόρφωση με σχετική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Η Υποεπιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως την προώθηση των κανονισμών στην ολομέλεια του σώματος, αφού προηγουμένως τοποθετηθεί επί αυτών σε επόμενη συνεδρία της.

_____________

Γραμματεία Υποεπιτροπής της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως για την Εξέταση Κανονισμών που Αφορούν Σχέδια Υπηρεσίας

Email: parliamentary-commitees@parliament.cy

(ΝΓ/IK)