Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

06-03-2022 11:05

Ο Υπουργός Παιδείας και η Πρέσβης της Ελλάδας στη Γαλλία υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για το Ελληνικό Ίδρυμα στο Παρίσι

Πρ. Προδρόμου: Μέσα από το Μνημόνιο διανοίγονται προοπτικές τόσο για τους Κύπριους φοιτητές όσο και για ευρύτερη συνεργασία στον πολιτιστικό τομέα με το Ελληνικό Ίδρυμα της Πανεπιστημιούπολης του Παρισιού 

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου υπέγραψε χθες στο Παρίσι Μνημόνιο Συνεργασίας με την Πρέσβη της Ελλάδας στη Γαλλία κα Αγλαΐα Μπαλτά, εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας, για το Ελληνικό Ίδρυμα (Fondation Héllenique) στην Πανεπιστημιούπολη του Παρισιού (Cité Universitaire).

Σε συνέχεια της συνεισφοράς της Κυπριακής Δημοκρατίας για την ανακαίνιση του Ελληνικού Ιδρύματος, το Μνημόνιο προνοεί για τη δυνατότητα φιλοξενίας/στέγασης αριθμού Κυπρίων φοιτητών στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στην Πανεπιστημιούπολη.

Ο Υπουργός ευχαρίστησε την Πρέσβη και την Ελληνική Κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι μέσα από αυτό το Μνημόνιο διανοίγονται προοπτικές τόσο για τους Κύπριους φοιτητές όσο και για ευρύτερη συνεργασία στον πολιτιστικό τομέα με το Ελληνικό Ίδρυμα της Πανεπιστημιούπολης του Παρισιού.

Στην τελετή παρέστησαν ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Γαλλία κ. Γιώργος Σιακαλλής, η Διευθύντρια του Ελληνικού Ιδρύματος/Fondation Héllenique Καθηγήτρια Μαρία Γράβαρη- Μπάρμπα και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κυπρίων Γαλλίας κ. Ευαγόρας Μαυρομμάτης.

 ΙΠ