Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-03-2022 18:22

Ο βουλευτής κ. Κυριάκος Χατζηγιάννη θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Αλβανία και θα ηγηθεί αποστολής για την παρακολούθηση των εκλογών στη Σερβία, στο πλαίσιο των δράσεων της ΚΣ ΟΑΣΕ

Ο βουλευτής κ. Κυριάκος Χατζηγιάννη, Ειδικός Αντιπρόσωπος για την συμμετοχή της Κοινωνίας των Πολιτών στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ. ΟΑΣΕ), μεταβαίνει αύριο στην Αλβανία για την πραγματοποίηση σύντομης επίσκεψης εργασίας και, την Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2022, στη Σερβία, για να ηγηθεί αποστολής της Συνέλευσης για την παρακολούθηση των προεδρικών και πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη χώρα, στις 3 Απριλίου 2022.

Η αποστολή της Κ.Σ. ΟΑΣΕ για την παρακολούθηση των εκλογών στη Σερβία αποτελείται από ογδόντα περίπου βουλευτές από συμμετέχοντα Κράτη του ΟΑΣΕ, οι οποίοι θα αναπτυχθούν σε διάφορες πόλεις. Στο πλαίσιο της αποστολής, θα πραγματοποιηθούν χωριστές συναντήσεις με υποψηφίους, με εκπροσώπους των εκλογικών Αρχών της χώρας, καθώς και με τα μέλη της μακράς διαρκείας αποστολής παρακολούθησης των εκλογών του Γραφείου Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ODIHR) του ΟΑΣΕ. Θα πραγματοποιηθούν επίσης χωριστές συναντήσεις με εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και της κοινωνίας των πολιτών. Την ημέρα των εκλογών, ο κ. Χατζηγιάννη θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε εκλογικά κέντρα στο Βελιγράδι για παρακολούθηση της εκλογικής διαδικασίας.

Κατά την επίσκεψή του στην Αλβανία, ο κ. Χατζηγιάννη θα έχει χωριστές συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τη Συνήγορο του Λαού και αντιπροσωπία της Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Αλβανικού Κοινοβουλίου. 

(ΜΒ)