Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-03-2022 18:13

Δελτίο Τύπου Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων συνήλθε σήμερα, Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022, και άρχισε τη συζήτηση του θέματος «Το εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών που εργοδοτούνται με αγορά υπηρεσιών από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας», (αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από εισήγηση των κ. Ανδρέα Αποστόλου, Αντρέα Καυκαλιά, Χρίστου Χριστόφια και Γιώργου Κουκουμά, Αρ. Φακ. 23.04.038.1120-2021).

H επιτροπή εξέτασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκπαιδευτικοί που απασχολούνται με αγορά υπηρεσιών από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας λόγω της αλλαγής του εργασιακού καθεστώτος που διέπει την απασχόλησή τους, από το καθεστώς του εργοδοτουμένου στο καθεστώς αυτοεργοδοτουμένου. Την επιτροπή απασχόλησε, μεταξύ άλλων, η κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων των υπό αναφορά εκπαιδευτικών που εργάζονται με το καθεστώς του εργοδοτουμένου και, ειδικότερα, η ανάγκη εξωδικαστικής ρύθμισης του εν λόγω ζητήματος, για το οποίο εκκρεμούν νομικές διαδικασίες ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.

Η συζήτηση του θέματος αποφασίστηκε όπως συνεχιστεί αρχές Μαΐου, ώστε να διαπιστωθεί η πρόοδος που ενδεχομένως θα σημειωθεί σε σχέση με την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων των εν λόγω εκπαιδευτικών, καθώς και να παρασχεθεί, για τον σκοπό αυτό, ο απαιτούμενος χρόνος στην εκτελεστική εξουσία να προβεί σε διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς.

_______________________________

Γραμματεία Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Email: parliamentary-commitees@parliament.cy

 

(IK)