Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-04-2022 14:14

Χαιρετισμός Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος στην παρουσίαση του βιβλίου «Μύθοι και Αλήθειες για τα Ζώα της Κύπρου»

Με μεγάλη χαρά βρισκόμαστε σήμερα εδώ για την παρουσίαση του βιβλίου «Μύθοι και Αλήθειες για τα Ζώα της Κύπρου», ένα βιβλίο που είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Η προστασία της βιοποικιλότητας, δηλαδή κάθε μορφής ζωής στη Γη, αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο μας, το οποίο επιδιώκει παράλληλα να βελτιώσει τη θέση που κατέχουν τα ζώα στη συνείδησή μας και στην κοινωνία. Για αυτό τον λόγο, εφαρμόζουμε ένα Ολοκληρωμένο Πλαίσιο για την Προστασία και Ευημερία των Ζώων, και μέσα από μία σειρά δράσεων και νέων νομοθεσιών, φέραμε τα ζώα στο προσκήνιο των πολιτικών μας.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι κάθε ζώο στη Γη, από το πιο μικρό έντομο μέχρι το πιο μεγάλο θηλαστικό, συμβάλλει με τον δικό του, μοναδικό τρόπο στην ισορροπία του κοινού μας οικοσυστήματος και αξίζει τον σεβασμό μας. 

Οι λανθασμένες αντιλήψεις που έχουν ορισμένοι άνθρωποι για τα ζώα, ότι δηλαδή αποτελούν απειλή για αυτούς ή τις περιουσίες τους, τους οδηγούν πολλές φορές να τα κυνηγούν και να τα σκοτώνουν, οδηγώντας κάποια είδη στα πρόθυρα της εξαφάνισης.

Το βιβλίο «Μύθοι και Αλήθειες για τα Ζώα της Κύπρου», επιδιώκει με απλό τρόπο να καταρρίψει λανθασμένες αντιλήψεις και να τονίσει τη σημασία του σεβασμού κάθε μορφής ζωής.  Με τις αξίες αυτές μπολιάζουμε τα παιδιά, τις νέες γενιές, στις οποίες εναποθέτουμε τις ελπίδες μας για ένα καλύτερο μέλλον, για όλα τα είδη με τα οποία συγκατοικούμε στον πλανήτη.

Το βιβλίο αυτό έχει διανεμηθεί σε όλα τα δημοτικά σχολεία της Κύπρου, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών για τα ζώα του τόπου μας.  Από την πληροφόρηση που φτάνει κοντά μας, παιδιά και εκπαιδευτικοί έχουν αγκαλιάσει αυτό το βιβλίο.

Ευχαριστώ θερμά τους Λειτουργούς του Υπουργείου Γεωργίας, που εργάστηκαν για τη συγγραφή των κειμένων, καθώς και την ομάδα εκπαιδευτικών που δημιούργησαν τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που συνοδεύουν τα κείμενα.

(ΝΓ/ΙΚ)