Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-05-2022 16:48

Πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του Λευκώματος «Ο ήρωας Τάσος Μάρκου»

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας, συνέντευξη Τύπου για την  παρουσίαση του Λευκώματος «Ο ήρωας Τάσος Μάρκου».

Το Λεύκωμα είναι μια τιμητική έκδοση που αποδίδει τα οφειλόμενα εύσημα σε ένα σπουδαίο άνθρωπο, ο οποίος με την αγωνιστικότητα, την παλληκαριά και την αφοσίωσή του έχει λαμπρύνει την Ιστορία μας.

Στη συνέντευξη Τύπου χαιρετισμούς απηυθύναν ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου, ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης. Εκ μέρους της οικογένειας, χαιρετισμό απηύθυνε η αδελφή του ήρωα κ. Ελένη Μοσφίλη.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, ο Αν. Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) κ. Μάριος Στυλιανίδης, ο Ακαδημαϊκός δρ Πέτρος Παπαπολυβίου, η δημοσιογράφος-ερευνήτρια κ. Πέτρα Αργυρού, ο Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ κ. Θανάσης Τσώκος, μέλη της οικογένειας του ήρωα και άλλοι επίσημοι.

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου στον χαιρετισμό του τόνισε ότι το εν λόγω Λεύκωμα δίνει την ευκαιρία στους/στις μαθητές/μαθήτριες να γνωρίσουν και να ενδιατρίψουν στη σύγχρονη Ιστορία του τόπου μας, να αποκτήσουν ιστορική γνώση, να αναπτύξουν ιστορική σκέψη και συνείδηση, κατανοώντας ταυτόχρονα το χρέος τους απέναντι στην ημικατεχόμενη πατρίδα μας, καλλιεργώντας μεταξύ άλλων, στάσεις, αξίες και αρχές, πολύτιμες για τους νέους του 21ου αιώνα. «Αναμφίβολα, στη σύγχρονη εποχή της γενικότερης αμφισβήτησης και του υλισμού, προσωπικότητες όπως ο Τάσος Μάρκου», ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας, «ξεχωρίζουν για την ανιδιοτελή προσφορά τους στην πατρίδα».

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης στον χαιρετισμό του πρόβαλε, επίσης, ανιδιοτελή προσφορά του ήρωα στους αγώνες της Κύπρου, όπως και το απαράμιλλο ήθος του, ενώ ο  Αρχηγός  της Εθνικής Φρουράς,  Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης μίλησε για τη στρατιωτική πτυχή της προσωπικότητας του ήρωα.

Τέλος, η αδελφή του Τάσου Μάρκου κ. Ελένη Μοσφίλη, εξέφρασε τη συγκίνηση, καθώς  και την ικανοποίησή της για την ολοκλήρωση του Λευκώματος.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, προβλήθηκε σύντομο βίντεο για τη ζωή και τη δράση του ήρωα Τάσου Μάρκου και ακούστηκαν δύο τραγούδια υπό τη διεύθυνση της μουσικού κ. Μαρίας Λουκαΐδου -  Schröder,   από το Μουσικό Γυμνάσιο Ακρόπολης.

 ΙΠ