Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-05-2022 19:08

Χαιρετισμός του Επιτρόπου Προεδρίας κ. Φώτη Φωτίου σε εκδήλωση του Συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης για απόδοση τιμής σε σχολεία και μαθητές που διακρίθηκαν στο διεθνή διαγωνισμό «Κύπρος - Ελλάδα - Ομογένεια: Πολιτιστικές Γέφυρες»

Σας χαιρετώ θερμά όλους από την Κύπρο. Δυστυχώς, λόγω θεσμικών υποχρεώσεων που έχουν προγραμματιστεί από καιρό, κρίθηκε τελικά αδύνατη η προσωπική μου παρουσία στην ωραία σας εκδήλωση.

Δηλώνω όμως απερίφραστα παρών σε όλες τις προσπάθειες για ενδυνάμωση της συνεργασίας και της επικοινωνίας ανάμεσα σε όλες τις μαθητικές κοινότητες του Ελληνισμού. Και, φυσικά, δηλώνω επίσης παρών στις πρωτοβουλίες των οργανώσεων των Κυπρίων στην Ελλάδα για περαιτέρω σύσφιξη των αδελφικών δεσμών που μας ενώνουν με τον Μητροπολιτικό Ελληνισμό. 

Μπροστά μας έχουμε προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε από κοινού, προκλήσεις που στρέφονται εναντίον της εδαφικής ακεραιότητας και της ελευθερίας μας. Προκλήσεις που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και επιχειρούν να δημιουργήσουν μια νέα τάξη πραγμάτων, βασισμένη στον αναθεωρητισμό και νεοοθωμανισμό της τουρκικής ηγεσίας. 

Έχουμε όμως εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του έθνους, τον πατριωτισμό, τη συναδέλφωση και την ομοψυχία των Ελλήνων. Εμπιστοσύνη στις σχέσεις με φίλες χώρες και στις δυνατότητες που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κύπρος – Ελλάδα - Ομογένεια: Πολιτιστικές Γέφυρες» υπογραμμίζει ακριβώς τη μεγάλη σημασία του συντονισμού και της συνεργασίας του απανταχού Ελληνισμού, με την προώθηση των κοινών αρχών, των αξιών και των ιδεωδών μας. Της μιας και μόνης εθνικής ταυτότητας μας και των κοινών οραματισμών μας.

Κοινό θεμέλιο μας είναι η γλώσσα και γενικότερα η παιδεία μας την οποία οφείλουμε να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε στο σύγχρονο κόσμο με τις τόσες προκλήσεις και τα προβλήματα.

Κυρίες και Κύριοι,

Συμπατριώτες, Συμπατριώτισσες,

Μεταφέροντας σε όλους το θερμό επίσης χαιρετισμό του Προέδρου μας κυρίου Νίκου Αναστασιάδη και όλων των μελών της Κυπριακής κυβέρνησης, συγχαίρω και ευχαριστώ το Σύλλογο Κυπρίων Ξάνθης για τις τιμητικές εκδηλώσεις του, ειδικά τα σχολεία, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και τις μαθήτριες που διακρίθηκαν κάνοντας πράξη τους στόχους που έχουν τεθεί με τη διοργάνωση του διαγωνισμού.

Μπράβο και εύχομαι τα καλύτερα σε όλες και όλους.

(ΡΜ/ΝΓ/ΣΧ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα