Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-07-2022 11:17

Ανακοινωθέν Βουλής των Αντιπροσώπων

Ο βουλευτής κ. Νίκος Τορναρίτης, επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), μεταβαίνει μεθαύριο Κυριακή στο Μαυροβούνιο για την πραγματοποίηση επίσκεψης εργασίας, υπό την ιδιότητα του Συνεισηγητή της Επιτροπής Παρακολούθησης της Τήρησης των Δεσμεύσεων και Υποχρεώσεων των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Στην επίσκεψη συμμετέχει και ο έτερος Συνεισηγητής της Επιτροπής για το ίδιο θέμα,  Ελβετός  βουλευτής κ. Damien Cottier.

Σκοπός της επίσκεψης είναι η εξέταση του βαθμού συμμόρφωσης του Μαυροβουνίου με συμβατικές του υποχρεώσεις, ειδικότερα όσον αφορά την αναθεώρηση του εκλογικού νόμου, την πάταξη της διαφθοράς και θέματα που άπτονται της ανεξαρτησίας της δικαστικής εξουσίας και της ελευθερίας του τύπου.  

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι κ.κ. Τορναρίτης και Cottier θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Milo Đukanović, τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Dritan Abazović  και την Πρόεδρο της Βουλής κα Danijela Đurović. Θα έχουν επίσης χωριστές συναντήσεις με την αντιπροσωπία του Μαυροβουνίου στην ΚΣΣΕ, με εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, με εκπροσώπους των αρμόδιων αρχών της χώρας, καθώς και με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και των μέσων μαζικής επικοινωνίας. 

Ο κ. Τορναρίτης θα συμμετάσχει, τέλος, στους επίσημους εορτασμούς για την Εθνική Εορτή του Μαυροβουνίου, στις 13 Ιουλίου 2022.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)