Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-07-2022 13:56

Διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο για τους Δικαστές του Διοικητικού Δικαστηρίου και του Διοικητικού Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 8 Ιουλίου 2022, στο Ανώτατο Δικαστήριο, το διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο για τους Δικαστές του Διοικητικού Δικαστηρίου και του Διοικητικού Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίαςτο οποίο διοργανώθηκε από τη Σχολή Δικαστών Κύπρου σε συνεργασία με την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών της Ελλάδος.

Εκπαιδευτές του σεμιναρίου ήταν οι κυρίες Πωλίνα Φρύδα και Κατερίνα Κουτσοπούλου, Πρωτοδίκες Διοικητικών Δικαστηρίων και μέλη των Ανεξάρτητων Επιτροπών Προσφυγών και ο κ. Σπύρος Βλαχόπουλος, Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η πρώτη μέρα του σεμιναρίου περιλάμβανε ξεχωριστό πρόγραμμα για τα δύο Διοικητικά Δικαστήρια. Με ομιλήτριες τις κυρίες Φρύδα και Κουτσοπούλου, οι Δικαστές του Διοικητικού Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας επικεντρώθηκαν σε θέματα που αφορούν τη διεθνή προστασία. Ο κ.  Σπύρος Βλαχόπουλος ανέλαβε την εκπαίδευση των Δικαστών του Διοικητικού Δικαστηρίου, με κύριο θέμα τις δημόσιες συμβάσεις.

Το πρόγραμμα της δεύτερης μέρας του σεμιναρίου ήταν κοινό για όλους τους Δικαστές, με τον κ. Βλαχόπουλο να παρουσιάζει αρχικά την ενότητα με θέμα «Ακυρωτικές διαφορές και διαφορές ουσίας: Η έκταση του ελέγχου και οι συνέπειες της απόφασης» και ακολούθως την ενότητα με θέμα «Προετοιμασία και δομή δικαστικών αποφάσεων – Δικανικός Συλλογισμός». Μετά το πέρας κάθε ενότητας ακολουθούσε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων και των τριών ομιλητών.

Χαιρετισμό κατά την έναρξη του σεμιναρίου απηύθυνε ο Διευθυντής της Σχολής Δικαστών κ. Γιώργος Ερωτοκρίτου, ο οποίος εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τους τρεις ομιλητές, αφού με προθυμία ανέλαβαν όλο το βάρος του Σεμιναρίου, παρά τις δυσκολίες που είχαν προκύψει κατά τον προγραμματισμό του.

Το σεμινάριο αποτελεί μέρος της τακτικής εκπαίδευσης των Δικαστών με απώτερο στόχο την επιτάχυνση της δικαιοσύνης και εντάσσεται στα πλαίσια χρηματοδότησης της Σχολής Δικαστών από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

 

(ΜΓ/ΕΧΡ)