Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-11-2022 10:06

Ανακοινωθέν Βουλής των Αντιπροσώπων

Ο βουλευτής κ. Κωστής Ευσταθίου μεταβαίνει την Κυριακή στο Μπακού, Αζερμπαϊτζάν για την πραγματοποίηση επίσκεψης εργασίας υπό την ιδιότητά του ως Εισηγητής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) για το θέμα της εκτέλεσης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ).

Σκοπός της επίσκεψης του κ. Ευσταθίου είναι η συλλογή στοιχείων για την προετοιμασία σχετικής έκθεσης, η οποία θα περιλαμβάνει την αξιολόγηση της πορείας συμμόρφωσης του Αζερμπαϊτζάν με αποφάσεις του ΕΔΑΔ, που αφορούν κατά κύριο λόγο πολιτικά υποκινούμενες υποθέσεις και την κατάχρηση εξουσίας, κατά παράβαση του Άρθρου 18 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Ευσταθίου θα έχει συναντήσεις με τα μέλη του Ανώτατου και το Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας, τον Γενικό Εισαγγελέα, τον Επίτροπο Διοικήσεως, εκπροσώπους του Υπουργείου Δικαιοσύνης και τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Θα έχει επίσης συναντήσεις με εκπροσώπους μη-κυβερνητικών οργανώσεων και δικηγόρους.

 

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)