Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-07-2018 13:07

Παράδοση των ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα από τον Επίτροπο Εθελοντισμού και ΜΚΟ

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ. Γιάννης Γιαννάκη έχει μεταβεί σήμερα το πρωί στην Αθήνα εκπροσωπώντας, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, για την παράδοση των ειδών πρώτης ανάγκης τα οποία έχουν μαζευτεί από τον κυπριακό λαό.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Συντονιστικό Κέντρο Περιφέρειας Αττικής όπου έγινε η παράδοση του υλικού  από τον Επίτροπο Εθελοντισμού και ΜΚΟ και τον Πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα κ. Κυριάκο Κενεβέζο στον Αντιπεριφερειάρχη Αττικής κ. Χρίστο Καπάταη. Ακολούθησε ενημέρωση για τον τρόπο διαχείρισης και διανομής της βοήθειας και ξενάγηση στον χώρο αποθήκευσης και διανομής του Συντονιστικού Κέντρου Περιφέρειας Αττικής.

Ο κ. Γιαννάκη μετέφερε το μήνυμα του Προέδρου Αναστασίαδη για τη διαρκή στήριξη προς τους πυρόπληκτους κάτοικους της Αττικής. Η Κυπριακή Δημοκρατία θα ενισχύσει οικονομικά με το ποσό των 10  εκ. ευρώ. Επίσης, δημιούργησε  ειδικό λογαριασμό για την επιπρόσθετη οικονομική στήριξη εθελοντικά από τους πολίτες και τον συντονισμό όποιας άλλης ανάγκης προκύψει σε υλικά σε συνεννόηση πάντα με τις Ελληνικές Αρχές.

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού απευθύνει για άλλη μία φορά ευχαριστίες και συγχαίρει όλους τους πολίτες, οργανωμένα σύνολα, Τοπική Αυτοδιοίκηση, ιδιωτικές εταιρείες και κυβερνητικά τμήματα για την άψογη συνεργασία και συμβολή τους στην μεγάλη αυτή ανθρωπιστική πρωτοβουλία για τη στήριξη των αδελφών μας στην Αττική.

_____________

/ΣΧ