Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-08-2018 14:43

Χαιρετισμός Υπουργού Μεταφορών κας Βασιλικής Αναστασιάδου στο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Πελενδρίου, χθες

«Αυτοί που φέρνουν τον ήλιο στη ζωή των άλλων, φωτίζουν εξίσου τη δική τους ύπαρξη», είχε πει κάποτε ένας σπουδαίος Βρετανός συγγραφέας. Μια πολύ σοφή ρήση, την οποία είμαι βέβαιη ότι ασπάζεστε όλοι εσείς που βρίσκεστε απόψε μαζί μας, σε αυτή την πανέμορφη καλλιτεχνική εκδήλωση, η οποία αποτελεί μια πραγματική εκδήλωση πολιτισμού και πάνω από όλα, κοινωνικής προσφοράς.

Είναι λοιπόν, με μεγάλη χαρά που αποδέχθηκα την πρόσκληση σας για να παρευρεθώ στις αποψινές εκδηλώσεις, οι οποίες εντάσσονται στα πλαίσια του 17ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ Πελενδρίου, το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στις αξίες του εθελοντισμού, της προσφοράς και του ανθρωπισμού. Το γεγονός ότι όλα τα έσοδα των Πολιτιστικών εκδηλώσεων θα διατεθούν για το Πολυδύναμο περιφερειακό Κέντρο στο Πελένδρι, στο οποίο λειτουργούν τα προγράμματα «ΙΚΑΡΟΣ», για άτομα με ειδικές ανάγκες, ο Βρεφοπαιδοκομικός Σταθμός καθώς και ο Οίκος Ευγηρίας, καταδεικνύει του λόγου το αληθές.

Θερμά συγχαρητήρια, επιθυμώ παράλληλα να απευθύνω, σε όσους συνέβαλαν για την πραγματοποίηση της έκθεσης ζωγραφικής, με έργα κατοίκων και αποδήμων της κοινότητας, την οποία εγκαινιάσαμε σήμερα. Είναι γεγονός ότι εκδηλώσεις όπως η αποψινή, φέρνουν κατοίκους και απόδημους της κοινότητας τον ένα κοντά στον άλλο, σε ένα συναπάντημα, που πέραν των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, αποτελεί τον συνδετικό κρίκο που μάς κρατά δεμένους μεταξύ μας, αλλά και με τις ρίζες και τις πολιτιστικές μας καταβολές.

Επιτρέψτε μου να συγχαρώ από καρδιάς το Κοινοτικό Συμβούλιο Πελενδρίου, τον Σύνδεσμο Αποδήμων και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κοινότητας για αυτή την αξιέπαινη πρωτοβουλία, η οποία αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και είμαι βέβαιη ότι θα αγκαλιαστεί από όλους. Η αξία άλλωστε της προσφοράς προς τους συνανθρώπους μας, είναι ανεκτίμητη.

Το ανθρωπιστικό έργο που λαμβάνει χώρα στην κοινότητα αξίζει ιδιαίτερης μνείας. Ένα  έργο, που αδιάλειπτα και ανιδιοτελώς επιτελείται στη βάση των αξιών της εθελοντικής προσφοράς, της αλληλεγγύης, του αλτρουισμού και της φιλαλληλίας, αρετές που ανθούν, με χαρά διαπιστώνω, τόσο στην κοινότητά σας όσο και στις γειτονικές και αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για όλους.

Αναγνωρίζοντας το πολυσχιδές έργο που επιτελείτε,  είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω πως το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων αποφάσισε την παραχώρηση χορηγίας ύψους €1000 για τη στήριξη των πολιτιστικών σας εκδηλώσεων.

Φίλες και φίλοι,

Θα ήθελα να κλείσω τον σύντομο χαιρετισμό μου, εκφράζοντας μια ευχή. Όλοι μαζί να προσπαθήσουμε, από όποια θέση και αν βρισκόμαστε, να προσφέρουμε περισσότερο, να στηρίξουμε τον εθελοντισμό και κατ΄ επέκταση, τους συνανθρώπους μας. Ας αναλογιστεί ο καθένας ξεχωριστά, τι μπορεί να κάνει για μια ακόμα πιο ανθρώπινη κοινωνία.

Με αυτές τις σκέψεις, συγχαίρω για άλλη μια φορά τους διοργανωτές του 17ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ Πελενδρίου, για την άρτια προετοιμασία και οργάνωση, καθώς και τους καλλιτέχνες για τη συμμετοχή τους.

Εύχομαι σε όλους να περάσετε όμορφα και να απολαύσετε το πλούσιο πρόγραμμα αυτών των εκδηλώσεων.