Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-01-2023 17:05

Χαιρετισμός Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα σε δημοσιογραφική διάσκεψη για την επίσκεψη ομάδας γιατρών των νοσοκομείων Shriners (ΗΠΑ) στην Κύπρο

Κυρίες και Κύριοι,

Είναι μια ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση που καλωσορίζουμε στην Κύπρο την ομάδα ιατρών  των νοσοκομείων Shriners. Για τεσσαρακοστή (40η) χρονιά επισκέπτονται τη χώρα μας για να εξετάσουν παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά ορθοπεδικά προβλήματα και παραμορφώσεις τις σπονδυλικής στήλης. Αυτό επιτεύχθηκε μέσω των ισχυρών δεσμών που ανέπτυξαν το ίδρυμα “Γεωργίου και Θέλμας Παρασκευαΐδη” και ο οργανισμός Shriners Hospitals for Children.  O οργανισμός (Shriners International) είναι ένας από τους μεγαλύτερους φιλανθρωπικούς οργανισμούς παγκοσμίως. Από την ίδρυση του το 1872, μοναδικό σκοπό έχει την παροχή εντελώς δωρεάν καλύτερης δυνατής ιατρικής στήριξης σε παιδιά μέχρι 18 χρόνων, με ειδικές ορθοπεδικές παθήσεις και εγκαύματα.

Μετά από δύο χρόνια λόγω της πανδημίας COVID-19, η ομάδα Ορθοπεδικών Ιατρών βρίσκεται εκ νέου στην Κύπρο για να παραχωρήσει τις εξειδικευμένες υπηρεσίες της δωρεάν, σε πέραν των 200 παιδιών μεταξύ των οποίων και παιδιά από τις γύρω χώρες.

Συγχαίρω το ίδρυμα, τον Γενικό Διευθυντή κ. Κώστα Παρασκευαΐδη και τον Ιατρικό Σύμβουλο και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Δόκτορα Ιωάννη Μ. Χατζημηνά, καθώς μέσω αυτής της συνεργασίας των 40 χρόνων, 4 χιλιάδες παιδιά έχουν μεταβεί σε νοσοκομεία Shriners και έτυχαν θεραπείας και πέραν των 16 χιλιάδων παιδιών εξετάστηκαν κατά τις επισκέψεις των ιατρών στην Κύπρο. Τα οφέλη που προσφέρουν οι ετήσιες επισκέψεις των ιατρών στην Κύπρο για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρής μορφής ορθοπεδικά προβλήματα είναι πολλαπλά και δίνεται η ευκαιρία ανταλλαγής εμπειρογνωμοσύνης και τεχνογνωσίας μεταξύ των ιατρών της Κύπρου και της Αμερικής.

Υπενθυμίζεται ότι το 2018 υπογράφθηκε Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ του Υπουργείου Υγείας, του Ιδρύματος «Γεωργίου και Θέλμας Παρασκευαΐδη» και των Shriners Hospitals for Children, το οποίο προνοεί την ενίσχυση της συνεργασίας των τριών πλευρών και τη διεύρυνση της συνέργειας στους τομείς της εκπαίδευσης και της έρευνας. Στόχος μας είναι η πραγματοποίηση χειρουργικών επεμβάσεων στην Κύπρο, ως σημείο αναφοράς για τις χώρες της Μέσης Ανατολής.

Την ερχόμενη Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο ίδρυμα “Γεωργίου και Θέλμας Παρασκευαΐδη” όπου ο χώρος έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για την εξέταση των παιδιών από την ομάδα Ορθοπεδικών ιατρών και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Μακάρειο Νοσοκομείο και το Νοσοκομείου Αμμοχώστου με στόχο την εξεύρεση τρόπων για επέκταση της συνεργασίας μας.

Φίλοι Κώστα Παρασκευαΐδη και Δρ. Ιωάννη Χατζημηνά, συγχαίρω εκ νέου το ίδρυμα σας για την πολυσχιδή κοινωνική και φιλανθρωπική του δράση από το 1980, δρόμο τον οποίο χάραξαν οι αείμνηστοι Γιώργος και Θέλμα.

Σας ευχαριστώ!

(ΑΦ)