Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-02-2023 15:00

Δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κατά την επίσκεψη του στα Γενικά Νοσοκομεία Αμμοχώστου και Λάρνακας

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλα, μετά την επίσκεψη του στα Γενικά Νοσοκομεία Αμμοχώστου και Λάρνακας, παραχώρησε δηλώσεις στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που παρευρέθηκαν. Ο Υπουργός Υγείας δήλωσε: «Τα δημόσια νοσηλευτήρια μας από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου ήταν το δεύτερο μου σπίτι, και οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το προσωπικό η δεύτερη μου οικογένεια. Πριν αναχωρήσω από το Υπουργείο Υγείας, θα περάσω από όλα τα νοσηλευτήρια. Θα προσπαθήσω να δω όλο τον κόσμο ένα προς ένα και να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για το γεγονός ότι ήταν δίπλα μου αυτό σε όλο αυτό το υπέροχο ταξίδι. Να τους ευχαριστήσω να τους αγκαλιάσω. Και να τους διαβεβαιώσω ότι θα είμαι πάντοτε δίπλα τους. Ο Υπουργός Υγείας θα ξεκουραστεί την επόμενη μέρα, αλλά πάντοτε θα ενδιαφέρεται και για τα νοσηλευτήρια μας και για τους γιατρούς μας και για τους νοσηλευτές μας, και για το νοσηλευτικό προσωπικό».

Ερωτηθείς για τί συμβουλή θα έδινε στον νέο Υπουργό Υγείας, ο κ., Χατζηπαντέλα απάντησε: «Υπάρχουν αξιόλογοι επαγγελματίες στο χώρο της υγείας, στα δημόσια νοσηλευτήρια, και πρέπει τους αγκαλιάσουμε αυτούς τους ανθρώπους γιατί έχουν αποδείξει στα δύσκολα. Αυτό το έργο το έχουν κάνει και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς».

Απαντώντας σε ερώτηση για την Μονάδα Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, ο κ. Χατζηπαντέλα είπε: «Ήμουνα συγκινημένος. Συγκινήθηκα. Θυμήθηκα στις αρχές Μαρτίου, όταν μπήκα στο νοσοκομείο, αρκετά στεναχωρημένος για την κατάσταση, όταν είχα αντιληφθεί πως δεν λειτουργούσε αυτή η μονάδα. Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση γιατί αρκετός κόσμος μου εκμυστηρεύτηκε και μου είπε Υπουργέ, όταν μας έλεγες θα λειτουργούσε αυτή η μονάδα, κανείς δεν πίστευε ότι θα λειτουργούσε. Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση, είδα και όλους τους ασθενείς, λαμβάνουν τις θεραπείες τους σε ένα άριστο χώρο, ένα αξιοπρεπέστατο χώρο, και όχι στο μέρος που ήταν προηγουμένως».

Ερωτηθείς κατά πόσο υπάρχουν εκκρεμότητες που θα διαβιβαστούν στην νέα κυβέρνηση, όπως νομοσχέδια που βρίσκονται στη Βουλή και ο συνήγορος του ασθενή, ο κ. Χατζηπαντέλα είπε: «Ο συνήγορος του ασθενή, θα πάει στο Υπουργικό Συμβούλιο την Τετάρτη. Ένα άλλο νομοσχέδιο, αυτό με τα ασθενοφόρα που δυστυχώς έχει μείνει πίσω, θα προσπαθήσω να πάει και αυτό Υπουργικό πριν το τέλος της θητείας μου. Επίσης με τις πανεπιστημιακές κλινικές, θα γίνει μια τελευταία σύσκεψη σήμερα στο Υπουργείο Υγείας και ελπίζω αύριο να σταλεί στη Νομική Υπηρεσία, και αν τα καταφέρω, να σταλεί και αυτό στο Υπουργικό συμβούλιο ώστε να κλείσει και αυτό το κεφάλαιο. Δυστυχώς στη χώρα μας δεν υπάρχει οποιοδήποτε νομοσχέδιο που να ρυθμίζει τη λειτουργία των ασθενοφόρων. Ήταν και αυτό ένα νομοσχέδιο που έχει μείνει πίσω. Κάναμε αρκετή δουλειά τους τελευταίους 18 μήνες. Είναι προς το τέλος του, έχουν μείνει κάποιες μικρές εκκρεμότητες. Στόχος μας είναι να δουλέψουμε όσο χρειαστεί αυτές τις τελευταίες ημέρες, ώστε να πάει και αυτό στο υπουργικό συμβούλιο».

Κλείνοντας, ο κ. Χατζηπαντέλα δήλωσε: «Πριν τελειώσουμε θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε δύο άτομα που πραγματικά ήταν δίπλα μου όλο αυτό το διάστημα σε αυτά τα δύο νοσοκομεία. Πρώτος είναι ο γιατρός Αδάμος Χατζηπαναγής που είναι εδώ μαζί μου. Γιατρέ μου, ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί είχαμε έγνοια τι συμβαίνει στο νοσοκομείο μας καθημερινά. Μπορούσε να έπαιρνα το γιατρό μια ώρα, Σάββατο, Κυριακή 10 το βράδυ, 11 το βράδυ για να δω τι γίνεται. Μπλοκαρίστηκαν οι πρώτες βοήθειες, τι συμβαίνει; Έχουμε θέμα. Ο γιατρός πάντοτε να μου απαντήσει το τηλέφωνο και να μου πει Υπουργέ μου, μην ανησυχείς, θα πεταχτώ να δω με τα μάτια μου τι συμβαίνει αν είχαμε κάποιον επείγον περιστατικό, όπως είχαμε αρκετά επείγοντα περιστατικά με νεαρά άτομα και ενημερωνόταν ο γιατρός, μπορούσε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας να έρθει στις Πρώτες Βοήθειες και να δει τι συμβαίνει. Ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατρέ μου για ό,τι έκανες. Ένα δεύτερο μεγάλο ευχαριστώ είναι στην Αμαλία Χατζηγιάννη. Όταν αναλάβαμε το υπουργείο σε δύσκολες συνθήκες με τον κορωνοϊό, ξεκινούσα τη μέρα με το πρώτο τηλεφώνημα προς την Ριάνα στα ασθενοφόρα, το δεύτερο προς την Αμαλία, την ρωτούσα πως πάμε, έχουμε κλίνες; Η Αμαλία πάντοτε δίπλα μας, πάντοτε να έχει έγνοια να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες στιγμές που περάσαμε, να δίνει ο ένας θάρρος του άλλου ότι θα τα καταφέρουμε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για αυτούς τους δύο ανθρώπους που ήταν δίπλα μου αυτές τις στιγμές, και ένα μεγάλο ευχαριστώ και από την πολιτεία για ό,τι έχουν κάνει τους τελευταίους 19 μήνες που είμαι Υπουργός Υγείας».

(AΦ)