Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-02-2023 15:48

Πρόγραμμα διαδικτυακών μαθημάτων για μαθητές και μαθήτριες σε μη σχολικό χρόνο: «Κτίζοντας υγιείς σχέσεις: Διεκδικώντας τα όριά μας»

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) υπενθυμίζει ότι το Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2023, από τις 11:00 π.μ. μέχρι τη 1:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη παρουσίαση της σειράς διαδικτυακών μαθημάτων που προσφέρεται σε μαθητές και μαθήτριες, με θέμα: «Κτίζοντας υγιείς σχέσεις: Διεκδικώντας τα όριά μας». Η συγκεκριμένη θεματική απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Στ’ Δημοτικού και Α’-Β’ Γυμνασίου και θα είναι διαθέσιμη στον σύνδεσμο: http://bit.ly/3HE91eg

Η παρουσίαση θα προσφερθεί από την κ. Στάλω Λέστα, Εκπαιδεύτρια-Εμψυχώτρια ομάδων και θα έχει τη μορφή εργαστηρίου. Βασικός στόχος είναι να εξερευνήσουν τα παιδιά, τα χαρακτηριστικά εκείνα τα οποία κάνουν τις σχέσεις μας υγιείς και χαρούμενες. Συγκεκριμένα, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έχουν την ευκαιρία να προβληματιστούν, να εμπλακούν σε διάλογο, να αλληλεπιδράσουν, να μοιραστούν σκέψεις, προβήματισμούς, προοπτικές, ιδέες και θετικές εμπειρίες σχετικά με τις διαπροσωπικές σχέσεις. Παράλληλα,  θα αναγνωρίσουν συμπεριφορές οι οποίες μπορεί να μην είναι τόσο υγιείς στις διαπροσωπικές σχέσεις και θα συζητήσουν για την έννοια της συναίνεσης, δηλαδή τις περιστάσεις εκείνες στις οποίες μπορούν συνειδητά, αβίαστα και ελεύθερα να λένε "ναι" ή "όχι". Επίσης, θα μάθουν πώς μπορούν να διεκδικούν τα όρια τους στις σχέσεις τους με τους άλλους, ώστε να προστατεύονται από μη υγιείς συμπεριφορές και να μπορούν να κτίζουν σχέσεις οι οποίες βασίζονται στον σεβασμό, την εκτίμηση, την αγάπη, την εμπιστοσύνη και την ισότητα. Τέλος, θα ενισχύσουν τις δεξιότητές τους, στη θετική και διεκδικητική επικοινωνία.

Το εργαστήρι θα είναι διαδραστικό  και οι συμμετέχουσες και συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν, να αλληλεπιδράσουν και να μάθουν μέσω εκπαιδευτικών παιχνιδιών.

ΙΠ