Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-02-2023 13:06

Γραπτή δήλωση της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κας Κλέλιας Βασιλείου

Την Παρασκευή 24.2.2023 και ώρα 11.00 π.μ., σε συνεργασία με το Αρχηγείο της Αστυνομίας και ειδικότερα την Υποδιεύθυνση Διαχείρισης Υποθέσεων Ευάλωτων Προσώπων (ΥΔΥΕΠ), του Αρχηγείου Αστυνομίας, υλοποιούμε την τελευταία δεντροφύτευση της θητείας μου – ως τελευταία πολιτική πράξη.

Ως τέτοια, ήθελα να είναι ιδιαίτερα συμβολική με τη δημιουργία του Δάσους της Δύναμης και της Ελπίδας φυτεύοντας εκατόν δέντρα στον Άρωνα με την πολύτιμη υποστήριξη της Ηγεσίας της Αστυνομίας, των μελών της ΥΔΥΕΠ και των φοιτητών της Αστυνομικής Ακαδημίας.

1 δέντρο για κάθε 38 υποθέσεις που η Αστυνομία χειρίστηκε για το 2022. Σύνολο 3800 υποθέσεις με τις 3500 χιλιάδες περίπου να αφορούν σε βία στην οικογένεια, ενώ άλλες 300 σε σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών.

Με τη δημιουργία του μικρού αυτού δάσους, πέραν του περιβαλλοντικού οφέλους που η δράση θα δώσει, επιδιώκουμε να στείλουμε το μήνυμα σε κάθε θύμα βίας ότι δεν είναι μόνο. Περπατώντας σε αυτό τον χώρο ο κάθε ένας μας θα μπορεί να δει στην όψη των δέντρων άλλες 3800 χιλιάδες ανώνυμα θύματα.

Τα ζητήματα κακοποίησης και οι πολύωρες συζητήσεις με παιδιά, αλλά και ενήλικες που περνούν το βάσανο ψυχικής αποκατάστασης, αλλά και απόδοσης δικαιοσύνης δεν μας αφήνει ασυγκίνητους.

Επίτροπος Περιβάλλοντος, Τμήμα Δασών, και Αρχηγείο Αστυνομίας, ενώνουμε δυνάμεις δημιουργώντας μαζί το Δάσος της Δύναμης και της Ελπίδας.

Κάθε δέντρο ως σύμβολο ελπίδας και ριζωμένης ευχής ότι το οξυγόνο και το φως τους θα καλλιεργήσουν κουλτούρα μείωσης αυτών των φαινομένων, αλλά και ενδυνάμωσης των θυμάτων ότι δεν είναι μόνα.

Ένα δάσος, το οποίο θα αποτελεί καταφύγιο για όποιον ζητά δύναμη από τη φύση, που θα συμβολίζει το αγκάλιασμα κάθε αγαθής ανθρώπινης σκέψης για ελπίδα στη ζωή, αλλά και εγρήγορσης από κάθε μη θύμα στο πώς προβλέπουμε και αποτρέπουμε ένα πιθανό θύμα που μπορεί να αναπνέει δίπλα μας. Μας αφορά.

(ΡΜ/ΕΠ/ΣΧ)

 

 

 

Σχετικά Ανακοινωθέντα