Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-03-2023 10:31

Ανακοίνωση του ΚΕΠΑ αναφορικά με τον 7ο Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων SkillsCyprus 2023


Πρόσκληση για παρακολούθηση διαγωνισμού δεξιοτήτων

Το Κέντρο Παραγωγικότητας Κύπρου (ΚΕΠΑ), το οποίο αποτελεί Τμήμα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, διοργανώνει τον 7ο Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων SkillsCyprus 2023, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023, στα Εργαστήρια του ΚΕΠΑ στη Λευκωσία (εγκαταστάσεις πρώην ΑΤΙ).

Ο 7ος Εθνικός Διαγωνισμός περιλαμβάνει επτά επιμέρους διαγωνισμούς στις ειδικότητες: Τραπεζοκόμος, Υδραυλικός, Τεχνικός Ψύξης, Μηχανικός Αυτοκινήτων, Συγκολλητής, Αισθητικός και Κτίστης Ξηρής Δόμησης (γυψοσανίδες).

Αρχίζοντας από τις 8.30 π.μ., οι παρευρισκόμενοι την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις νέες και τους νέους, ηλικίας 17-25 ετών, που συμμετέχουν στον Διαγωνισμό, να επιδεικνύουν τις δεξιότητές τους στην τεχνική ειδικότητα στην οποία φοιτούν, σπουδάζουν ή εργάζονται.

Οι νικήτριες και νικητές σε πέντε από τους πιο πάνω διαγωνισμούς, συν το επάγγελμα του Μάγειρα για το οποίο ο διαγωνισμός έχει ήδη πραγματοποιηθεί, θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στον επόμενο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων EuroSkills 2023, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στο Γκτάνσκ της Πολωνίας από τις 6 μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου του 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Προϊστάμενο του Τομέα Τεχνικής Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΚΕΠΑ κ. Αντρέα Πολυδώρου στο τηλ. 22697231 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση apolydorou@kepa.mlsi.gov.cy και τον Ανώτερο Λειτουργό Παραγωγικότητας Δρ. Γιώργο Χωραττά στο τηλ. 22806105 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση ghorattas@kepa.mlsi.gov.cy.

Η παρακολούθηση της διεξαγωγής του Διαγωνισμού Δεξιοτήτων είναι ανοιχτή και ελεύθερη σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

 

(ΜΒ/ΣΧ)