Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-03-2023 10:44

Μήνυμα της Επιτρόπου Ισότητας Φύλων κας Τζόζης Χριστοδούλου για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών

Σήμερα, 8η του Μάρτη, τιμάμε τους αγώνες των γυναικών για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Παρόλη την πρόοδο που έχει επιτευχθεί και παρά τα σημαντικά βήματα προς την ορθή κατεύθυνση, ακόμη δεν έχουμε πετύχει την πλήρη και ουσιαστική ισότητα. Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών παραμένει μία υπενθύμιση ότι δεν χωράει εφησυχασμός.

Η ισότητα γυναικών και ανδρών δεν είναι ζήτημα πολιτικής ορθότητας και σίγουρα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοιο. Είναι ένας διαχρονικός αγώνας και μια πορεία διεκδίκησης σε όλα τα επίπεδα όπου υπάρχουν ανισότητες. Ας μην ξεχνάμε ότι για όλα αυτά που σήμερα θεωρούμε αυτονόητα, πολλές γυναίκες έχουν δώσει ακόμη και τη ζωή τους.

Έχουμε χρέος απέναντι σε κάθε κορίτσι και κάθε γυναίκα να διασφαλίσουμε ότι τα δικαιώματά τους θα γίνονται σεβαστά και κατοχυρωμένα. Μέσα από συγκεκριμένες και στοχοθετημένες οριζόντιες δράσεις θα συνεχίσουμε την προώθηση για την εμπέδωση της αρχής της ισότητας των φύλων. Στόχος είναι να διασφαλίσουμε ότι οι γυναίκες και οι άντρες έχουν επιλογές, μακριά από στερεότυπα και άλλα εμπόδια, ώστε να φτάσουν στο μέγιστο των ικανοτήτων τους.

Η ισότητα των φύλων δεν είναι θέμα των γυναικών. Κάθε παραβίαση των δικαιωμάτων των γυναικών αποτελεί πρόβλημα που διαχέεται σε ολόκληρη την κοινωνία, είναι έλλειμμα δημοκρατίας και προόδου. Γι’ αυτό και ο αγώνας για την ισότητα είναι κοινός και αποτελεί βασικό στοιχείο για μια εύρωστη οικονομία, μια υγιή κοινωνία και ένα δημοκρατικό περιβάλλον.

(ΕΠ/ΣΧ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα