Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-04-2023 18:18

Συνάντηση του Υπουργού Εργασίας με τον Ευρωβουλευτή κ. Λουκά Φουρλά

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννης Παναγιώτου θα έχει συνάντηση αύριο, 5 Απριλίου 2023 στις 10.00 π.μ, με τον Ευρωβουλευτή κ. Λουκά Φουρλά, ως τον Εισηγητή εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων 2023.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων 2023, που θα κατατεθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.  

Η αυριανή συνάντηση αποτελεί συνέχεια του πρόσφατου Συμβουλίου Υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής, στο οποίο υπογραμμίστηκε η σημασία του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων, με τον Υπουργό Εργασίας της Κύπρου να αναφέρεται στους πολιτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης για διαμόρφωση ενός φιλόδοξου Σχεδίου Δράσης. Στόχος είναι το Σχέδιο Δράσης να περιλαμβάνει σειρά στοχευμένων πρωτοβουλιών και πρότυπων δράσεων στον τομέα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού.

Η συνάντηση αποτελεί σημαντικό βήμα στη δρομολόγηση των δράσεων για το Έτος και αποσκοπεί στη βέλτιστη συνεργασία όλων προς επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων, τόσο στο πλαίσιο του Έτους, όσο και στην επίτευξη των στόχων της ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού που αποτελεί την αναπτυξιακή προμετωπίδα του Υπουργείου.

(ΜΠ/ΑΚ)