Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

06-04-2023 15:28

Επίσκεψη της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως στον Χώρο Κράτησης Απαγορευμένων Μεταναστών στη Μενόγεια και στο κέντρο φιλοξενίας «Λίμνες»

Τον Χώρο Κράτησης Απαγορευμένων Μεταναστών στη Μενόγεια, που συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και το κέντρο φιλοξενίας «Λίμνες», επισκέφθηκε σήμερα, 6 Απριλίου 2023, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κα Άννα Κουκκίδη Προκοπίου, συνοδευόμενη από τον Αρχηγό της Αστυνομίας κ. Στέλιο Παπαθεοδώρου.

Στη Μενόγεια βρίσκεται ο χώρος κράτησης μεταναστών, οι οποίοι είναι σε διαδικασία επιστροφής στις χώρες προέλευσής τους.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης ξεναγήθηκε στον χώρο και ενημερώθηκε για τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών, καθώς και για τις διαδικασίες επιστροφής στις χώρες τους. Πρόκειται για κλειστή δομή, η οποία περιλαμβάνει αίθουσες ψυχαγωγίας, εστιατόρια, χώρους άσκησης και ιατρείο, ενώ στους διαμένοντες παρέχονται ψυχολογική και νομική στήριξη, καθώς και δικαίωμα επισκέψεων.

Στον χώρο βρίσκεται, επίσης, προσωπικό της Frontex που συνεργάζεται με τις Κυπριακές Αρχές και το οποίο εκφράζει την ικανοποίησή του για τις συνθήκες που επικρατούν. Αυτή τη στιγμή η δομή είναι πλήρης, φιλοξενώντας 96 άντρες και 32 γυναίκες που διαμένουν σε χωριστούς θαλάμους.

Αμέσως μετά, η κα Υπουργός επισκέφθηκε το κέντρο φιλοξενίας «Λίμνες».

(ΣΧ)