Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-08-2018 08:17

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από 24-27 Αυγούστου 2018

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία για το τριήμερο από τις 06.00 της 24ης Αυγούστου  2018 μέχρι και τις 06.00 της 27ης Αυγούστου 2018 ανταποκρίθηκε σε 86 κλήσεις για βοήθεια, 47 πυρκαγιές, 32 ειδικές εξυπηρετήσεις και επτά ψευδείς κλήσεις.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 23ης Αυγούστου 2018 μέχρι και τις 06.00 της 24ης Αυγούστου 2018 ανταποκρίθηκε σε 32 κλήσεις για βοήθεια, δεκαπέντε πυρκαγιές, δεκατέσσερις ειδικές εξυπηρετήσεις και τρεις ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 13.05 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, χαμηλή άγρια βλάστηση και χαρουπόδεντρα στον δρόμο από Λεμεσό προς το χωριό Φασούλα. Ανταποκρίθηκαν οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί πόλης και επαρχίας Λεμεσού με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 13.42. Στο έργο της πυρόσβεσης συνέδραμε και μία φορητή πυροσβεστική μονάδα του Ταμείου Θήρας, καθώς επίσης και το αεροσκάφος του Τμήματος Δασών το οποίο βρισκόταν σε περιπολία. Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση 1 ½ εκταρίου. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 16.28 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, χαμηλή άγρια βλάστηση και αριθμό δέντρων (πεύκων) σε περιοχή μεταξύ των χωριών Άλασσας – Λάνειας. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή και σε χαράδρα. Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν συνολικά δεκαεννέα επανδρωμένα πυροσβεστικά οχήματα, επτά από την πόλη και επαρχία Λεμεσού, τρία από το Τμήμα Δασών, δύο από την Πολιτική Άμυνα, ένα από την Επαρχιακή Διοίκηση, ένα από το Ταμείο Θήρας και πέντε από τα Κοινοτικά Συμβούλια των χωριών Άλασσας, Μονάγρι, Λάνεια, Δωρός και Άγιου Γεώργιου. Στην πυρκαγιά εργάστηκαν επίσης οκτώ εναέρια μέσα. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 20.08 και κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου ½ τ.χλμ. Στον χώρο της πυρκαγιάς παραμένουν δυνάμεις και αυτή τη στιγμή για ασφάλιση της περιμέτρου και αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 18.10 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και χαμηλή άγρια βλάστηση παρά το χωρίο Τσάδα στην Πάφο. Ανταποκρίθηκαν έξι συνολικά οχήματα από πόλη και επαρχία Πάφου και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 19.55. Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου 1 ½ εκταρίου. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

 

(ΜΓ)