Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-04-2023 14:39

Διοργάνωση κοινού Συνεδρίου της PFAC και της STAC του δικτύου των Εθνικών Μετεωρολογικών Υπηρεσιών της Ευρώπης από το Τμήμα Μετεωρολογίας

Το Τμήμα Μετεωρολογίας του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανέλαβε τη διοργάνωση του κοινού Συνεδρίου της Συμβουλευτικής Επιτροπής Πολιτικής και Οικονομικών (PFAC) και της Επιστημονικής και Τεχνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής (STAC) του δικτύου των Εθνικών Μετεωρολογικών Υπηρεσιών της Ευρώπης (EUMETNET). Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 4-6 Απριλίου 2023, στο ξενοδοχείο Sun Hall στη Λάρνακα.

Στο Συνέδριο έλαβαν μέρος Διευθυντές και αντιπρόσωποι Εθνικών Μετεωρολογικών Υπηρεσιών καθώς και αντιπρόσωποι άλλων σχετικών οργανισμών της Ευρώπης όπως του EUMETSAT (Ευρωπαϊκός Οργανισμός για τη Διαχείριση Προϊόντων Μετεωρολογικών Δορυφόρων) και της EASA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια των Πτήσεων).

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων του Συνεδρίου λήφθηκαν πολύ σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του EUMETNET καθώς η θεματολογία του επικεντρώθηκε στον συντονισμό των δραστηριοτήτων, την παρακολούθηση της προόδου των σχεδίων εργασίας και των επιστημονικών προγραμμάτων, τον εντοπισμό των απαιτήσεων και τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων καθώς και των δραστηριοτήτων του οργανισμού.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος παρέθεσε δείπνο που πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο. Το δείπνο τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Πέτρος Ξενοφώντος και  ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου κ. Αντρέας Γρηγορίου, καθώς και συνεργάτες και Λειτουργοί του Τμήματος Μετεωρολογίας. Κατά τη διάρκεια του δείπνου απεύθυνε χαιρετισμό o Υπουργός και ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας Δρ. Κλεάνθης Νικολαΐδης.

Οι εργασίες του Συνεδρίου ήταν επιτυχείς και οι σύνεδροι εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια για τη διοργάνωση και τη συνεισφορά τόσο του Υπουργείου όσο και του Τμήματος Μετεωρολογίας. 

(ΜΓ/ΣΧ)