Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-04-2023 16:43

Συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών με τον Πρέσβη της Σουηδίας

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Μάκης Κεραυνός είχε σήμερα, 12 Απριλίου 2023, εθιμοτυπική συνάντηση, στο Υπουργείο Οικονομικών, με τoν Πρέσβη της Σουηδίας στην Κύπρο κ. Martin Hagstrom. Κατά τη συνάντηση ανταλλάγησαν απόψεις τόσο για θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, όσο και εξεύρεσης τρόπων περαιτέρω σύσφιγξης των σχέσεων μεταξύ της Κύπρου και της Σουηδίας σε θέματα οικονομικής συνεργασίας.

O Πρέσβης της Σουηδίας συγχάρηκε τον κ. Υπουργό για την ανάληψη των καθηκόντων του και διαβεβαίωσε για τη συνέχιση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου - Σουηδίας, τόσο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και σε διμερές επίπεδο.

Ο κ. Κεραυνός ενημέρωσε τον κ. Hagstrom για την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας και τόνισε τη δέσμευση της νέας Κυβέρνησης για εφαρμογή μιας οικονομικής πολιτικής στα πλαίσια αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας και χρηματοοικονομικής σταθερότητας. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι, στην τρέχουσα συγκυρία, η στενή συνεργασία, ο συντονισμός και η ανταλλαγή απόψεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο παρέχουν τεράστια προστιθέμενη αξία, και συγχάρηκε τη Σουηδία, ως την προεδρεύουσα χώρα της ΕΕ, για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει. 

/ΣΧ