Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-05-2023 12:15

Το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Διαχείριση κινδύνων καταστροφών με τη χρήση δορυφορικών υπηρεσιών»

Το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής συνδιοργανώνει με τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Διαστημικό Πρόγραμμα (EUSPA) και τον διεθνή οργανισμό Eurisy ημερίδα με θέμα «Διαχείριση κινδύνων καταστροφών με τη χρήση δορυφορικών υπηρεσιών», την Τετάρτη 17 Μαΐου 2023, στο ξενοδοχείο «Hilton Nicosia».

Σκοπός της διοργάνωσης, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του αξιότιμου Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Φίλιππου Χατζηζαχαρία, είναι η ανάδειξη των δυνατοτήτων που παρουσιάζουν οι δορυφορικές εφαρμογές στον τομέα της διαχείρισης κινδύνων καταστροφών. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται στην Κύπρο συνάντηση υψηλού επιπέδου για το εν λόγω θέμα, με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, του Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας και Διαστήματος (DG DEFIS) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Timo Pesonen, του Εκτελεστικού Διευθυντή της EUSPA κ. Rodrigo da Costa καθώς και της Προέδρου του διεθνούς οργανισμού Eurisy, κας Dominique Tilmans.

Στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν επίσης διακεκριμένοι επιστήμονες, ακαδημαϊκοί και ερευνητές, επικεφαλής φορέων χάραξης πολιτικής καθώς και εκπρόσωποι του ευρύτερου διαστημικού οικοσυστήματος της Κύπρου, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν απόψεις και εμπειρίες και να συζητήσουν τρόπους χρήσης των δορυφορικών τεχνολογιών στη διαχείριση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης που προκύπτουν λόγω φυσικών καταστροφών, με ιδιαίτερη έμφαση στην περαιτέρω ανάπτυξη και αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Copernicus, Galileo και GOVSATCOM.

Μετά το πέρας των εργασιών της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί διάσκεψη Τύπου, στις 14:00 (στα Αγγλικά).

(ΜΧ)