Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-05-2023 10:11

Συνάντηση της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως με τη Γενική Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Δικτύου Δικαστικής Επιμόρφωσης (EJTN)

Θέματα που αφορούν την επιμόρφωση Δικαστών και γενικότερα τη Δικαιοσύνη συζήτησαν σε συνάντηση η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, με τη Γενική Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Δικτύου Δικαστικής Επιμόρφωσης, κα Ingrid Derveaux, στην παρουσία  του Διευθυντή της Σχολής Δικαστών Κύπρου, κου Γιώργου Ερωτοκρίτου.

Η κα Derveaux, αφού ενημέρωσε την Υπουργό για τον τρόπο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Δικτύου Δικαστικής Επιμόρφωσης, τα προγράμματα και την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών που προσφέρει, όντας το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό σώμα Δικαστών στην Ευρώπη, που προωθεί τη συνεργασία μεταξύ των δικαστικών σχολών, ζήτησε τη στήριξη της Υπουργού προς το Δίκτυο, στα πλαίσια του Συμβουλίου Υπουργών ΔΕΥ, όπου συμμετέχει η Υπουργός ΔΔΤ.

Η Υπουργός  επιβεβαίωσε τη στήριξη της προς το Δίκτυο, και τόνισε τη σημασία που έχουν τα προγράμματα επιμόρφωσης των Δικαστών, ειδικά σε εξειδικευμένους τομείς, όπως είναι οι κυβερνοεπιθέσεις, η τρομοκρατία και το οικονομικό έγκλημα. Υπογράμμισε, παράλληλα, τη σημασία της λειτουργίας της Σχολής Δικαστών στην Κύπρο. Τέλος,ευχαρίστησε για τη βοήθεια και στήριξη που παρέχεται από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Δικαστικής Επιμόρφωσης..

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε, επίσης, η πραγματοποίηση στην  Κύπρο της Γενικής Συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Δικτύου Δικαστικής Επιμόρφωσης, στο πλαίσιο της ανάληψης της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία το πρώτο εξάμηνο του 2026.

Γραφείο Τύπου Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

(ΝΦ/ΙΣ)