Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-05-2023 10:56

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου θα συμμετάσχει σε Διακοινοβουλευτική Συνάντηση της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, μεταβαίνει αύριο στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει σε Διακοινοβουλευτική Συνάντηση της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού (TRAN) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η Συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 25 Μαΐου, έχει ως κεντρικό θέμα την επίτευξη των στόχων της δέσμης μέτρων "Fit for 55" στον τομέα των μεταφορών σε εθνικό επίπεδο και τις αναδυόμενες ευκαιρίες και προκλήσεις. Τον κ. Θεοπέμπτου θα συνοδεύει η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κ. Στέλλα Χατζηανδρέου.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν τη Συνάντηση είναι η απαλλαγή των οδικών μεταφορών από τις ανθρακούχες εκπομπές και η ανάπτυξη υποδομών φόρτισης εναλλακτικών καυσίμων, η απανθρακοποίηση των τομέων της ναυτιλίας και της αεροπλοΐας, καθώς και τρόποι ενίσχυσης της υιοθέτησης βιώσιμων καυσίμων και ταυτόχρονα της διατήρησης της οικονομικής προσιτότητας και ανταγωνιστικότητας.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)