Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

06-09-2018 08:41

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 5ης Σεπτεμβρίου 2018 μέχρι και τις 06.00 της 6ης Σεπτεμβρίου 2018 ανταποκρίθηκε σε 35 κλήσεις για βοήθεια, 22 πυρκαγιές, έντεκα ειδικές εξυπηρετήσεις και δύο ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 14.13 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας Διαμάντω στην οδό Αγίας Ελένης στη Πάφο. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πάφου με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 14.30. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από κουρτίνα παραθύρου που ήταν κοντά σε αναμμένο καντήλι μέσα στην κουζίνα του διαμερίσματος. Από την πυρκαγιά και την θερμότητα έπαθαν σοβαρές ζημιές ο εξοπλισμός και η επίπλωση της κουζίνας ενώ από τον καπνό και τα θερμά αέρια επηρεάστηκε και η βαφή του διαμερίσματος. Την ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά ο ιδιοκτήτης βρισκόταν στο υπνοδωμάτιο του. Αντιλήφθηκε την πυρκαγιά και προσπάθησε να την κατασβήσει με τη χρήση κουβάδων νερού μέχρι την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Η ώρα 17.58 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά έκτασης μισού εκταρίου σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και σκύβαλα στα Πολεμίδια της επαρχίας Λεμεσού. Ανταποκρίθηκαν οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Λεμεσού με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 19.10. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε περιφραγμένο χώρο ο οποίος είχε αριθμό παλαιών οχημάτων και εξαρτημάτων όπως επίσης και μια αποθήκη με εξαρτήματα και συλλεχτικά οχήματα (αντίκες). Από την πυρκαγιά επηρεάστηκε ελαφρά εξωτερικά η κατοικία του ιδιοκτήτη που εφάπτονταν με την αποθήκη. Στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνέδραμε και ένα πυροσβεστικό όχημα από το Τμήμα Δασών καθώς επίσης και μία φορητή πυροσβεστική μονάδα της Πολιτικής Άμυνας. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται η πυρκαγιά να προκλήθηκε από σκόπιμη καύση ξηρών χόρτων και σκυβάλων. Τα ακριβή αίτια διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 17.58 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε υπνοδωμάτιο κατοικίας στην οδό Γρίβα Διγενή, στον Ύψωνα. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αγίου Ιωάννη Λεμεσού με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 19.01. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα έπαθε εκτεταμένες ζημιές ο εξοπλισμός και η επίπλωση του δωματίου ενώ επηρεάστηκε η βαφή του διαμερίσματος από τον καπνό και τα θερμά αέρια. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκε τυλιχτήρας νερού και έγινε επίσης εξαερισμός. Την ώρα της πυρκαγιάς δεν υπήρχαν άτομα εντός της κατοικίας. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία.

 

(ΜΓ)