Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-06-2023 14:08

Φιλολογικό μνημόσυνο για τον πεζογράφο, ποιητή και ερευνητή Λεύκιο Ζαφειρίου στο Σπίτι της Κύπρου

Το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Σπίτι της Κύπρου και η Ομάδα Πρωτοβουλίας Φίλων του Λεύκιου Ζαφειρίου συνδιοργανώνουν, την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023, στις 18:00, στο Σπίτι της Κύπρου (Ξενοφώντος 2Α  στο Σύνταγμα), φιλολογικό μνημόσυνο για τον πεζογράφο, ποιητή και ερευνητή Λεύκιο Ζαφειρίου.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν η Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας κα Αλίκη Στυλιανού, ο Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης, Ακαδημαϊκός κ. Πασχάλης Κιτρομηλίδης, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου κα Έλενα Διομήδη-Παρπούνα, και, εκ μέρους της οικογένειας του Λεύκιου Ζαφειρίου, η αδελφή του, ποιήτρια κα Φροσούλα Κολοσσιάτου.

Για το έργο του Λεύκιου Ζαφειρίου θα μιλήσει ο κριτικός λογοτεχνίας κ. Αλέξης Ζήρας, ο οποίος θα παρουσιάσει το βιβλίο «Οι Συμμορίτες»(Αναθεωρημένη έκδοση, Εκδόσεις «Εν τύποις», 2023). Η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου κα Αφροδίτη Αθανασοπούλου και η εκδότρια κα Τζούλια Τσιακίρη θα παρουσιάσουν το βιβλίο «Αλληλογραφία Λεύκιου Ζαφειρίου - Στυλιανού Αλεξίου» (Εκδόσεις «Το Ροδακιό»). Επίσης, η κα Νάτια Χαραλαμπίδου και η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Λευκωσίας κα Μαρίνα Ροδοσθένους-Μπαλάφα θα παρουσιάσουν το λεύκωμα «Η μετέωρη θλίψη της ιστορίας» (Έκδοση Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών).

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, την οποία θα συντονίσει ο Κώστας Κατσώνης, οι φίλοι, ομότεχνοι, ερευνητές και πανεπιστημιακοί Κωστής Δανόπουλος, Δημήτρης Κοσμόπουλος, Γιώργης Μαρκόπουλος, Γιώργος Μύαρης, Δημήτρης Παπαχρήστος, Σπύρος Παππάς, Γεωργία Πατερίδου, Έλλη Φιλοκύπρου και Άντεια Φραντζή θα μοιραστούν σκέψεις για τον άνθρωπο Λεύκιο Ζαφειρίου, το λογοτεχνικό και ερευνητικό του έργο.

Η εκδήλωση θα προβληθεί σε ζωντανή ψηφιακή μετάδοση από την Υπηρεσία Ζωντανών Διαδικτυακών Μεταδόσεων ΔΙΑΥΛΟΣ του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ) μέσω του συνδέσμου παρακολούθησης: https://diavlos.grnet.gr/room/1607?eventid=14514

(ΑΤ/ΕΚ/ΣΧ)