Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-06-2023 09:42

Χαιρετισμός του Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Φίλιππου Χατζηζαχαρία στην τελετή υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας για ανάπτυξη εκπαιδευτικών, πολιτιστικών, επιστημονικών και ερευνητικών συνεργειών και δράσεων

Καταρχάς θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον φορέα Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού, Επιστημών και Κοινωνικής Μέριμνας της Εκκλησίας της Κύπρου, τους εμπνευστές και δημιουργούς αυτή της σπουδαίας πρωτοβουλίας, και να χαιρετήσω τη σύναψη του Μνημονίου Συνεργασίας που έχουμε την τιμή, μαζί με την αξιότιμη Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Αθηνά Μιχαηλίδου, να υπογράψουμε σήμερα ενώπιον σας. 

Το Μνημόνιο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικών, Πολιτιστικών, Επιστημονικών και Ερευνητικών Συνεργείων και Δράσεων θα δημιουργήσει την απαραίτητη διάδραση που έχουν θέσει ως στόχο οι εμπλεκόμενοι φορείς. 

Ως αρμόδια Αρχή για τη χάραξη, τον συντονισμό και την υλοποίηση της εθνικής πολιτικής και στρατηγικής για την έρευνα και την καινοτομία, τη γενική εποπτεία της λειτουργίας του εθνικού συστήματος διακυβέρνησης έρευνας και καινοτομίας και την προώθηση της νεοφυούς και ψηφιακής επιχειρηματικότητας, καθώς και για τη χάραξη και εφαρμογή εθνικής ψηφιακής πολιτικής και στρατηγικής, θα δράσουμε όσο το δυνατόν πιο ωφέλιμα στους τομείς που θα κληθούμε να συμμετάσχουμε στο πλαίσιο των δράσεων του Μνημονίου αυτού. 

Πιστεύω ακράδαντα πως ως Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής έχουμε τη δυνατότητα να συμβάλουμε θετικά σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, προάγοντας την ποιότητα ζωής των ανθρώπων καθώς και τη δημιουργία συνθήκης οριζόντιας πρόσβασης των πολιτών στο κράτος. 

Με τη στενή και την αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, μπορούμε να λειτουργήσουμε αποτελεσματικά και να φέρουμε στην κοινωνία τα αποτελέσματα που επιθυμούμε. 

Παράλληλα, μέσα από την καινοτομία, μπορούμε να εντάξουμε άτομα από ένα ευρύ κοινωνικό φάσμα και να τους δώσουμε κίνητρο αλληλεπίδρασης και ομαλής ένταξής τους στην κοινωνία. Μπορεί η έρευνα και η καινοτομία να αποτελούν βασικό μέρος του Υφυπουργείου μας και του οικοσυστήματός μας, ωστόσο παραμένουν και ένας βασικός πυλώνας για την παιδεία μας, την ακαδημαϊκή κοινότητα και τον πολιτισμό μας. 

Στις χώρες όπου ανθίζει η έρευνα και η καινοτομία ανθίζει και η παιδεία, και όπου ανθίζει η παιδεία ανθίζει και ο πολιτισμός και η κοινωνική συνοχή. Πρόκειται για σημεία αλληλένδετα. 

Η τεχνολογία και η έρευνα, με τα σωστά εργαλεία αξιοποίησής τους, μπορούν να αποτελέσουν βασικό οδηγό εξέλιξης για το κράτος. Δηλώνουμε λοιπόν παρόντες και συνοδοιπόροι στη σημαντική αυτή πρωτοβουλία της Εκκλησίας, στην οποία συμμετέχουν και οι Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί ΚΕΝΘΕΑ και Interstellar Science, Education and Cultural Institute. 

Σας ευχαριστώ πολύ.

______________

 * Η τελετή υπογραφής έλαβε χώρα στο Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας

 

ΜΚ