Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-09-2018 10:18

Χαιρετισμός Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή, στην χοροεσπερίδα του Σωματείου «Τριπτόλεμος» Ευρύχου, χθες

Με ιδιαίτερη χαρά παρευρίσκομαι σήμερα, στην καλοκαιρινή χοροεσπερίδα του Γεωργικού Αθλητικού Σωματείου «Τριπτόλεμος», στην όμορφη Ευρύχου. Από το 1937 που ιδρύθηκε, φέροντας τότε το όνομα «Κινύρας», μέχρι και σήμερα, ο «Τριπτόλεμος» Ευρύχου επιδεικνύει αξιόλογη και πλούσια δράση.  

Η μετονομασία του Σωματείου σε «Τριπτόλεμος», όνομα ήρωα της Μυθολογίας που συνδέεται με το μύθο της Δήμητρας και τη διάδοση της καλλιέργειας της γης, καταδεικνύει τις γεωργικές καταβολές της Ευρύχου, τις οποίες τιμά μέχρι σήμερα.  Η Ευρύχου είναι ιδιαίτερα γνωστή για την ποιότητα των μήλων της, χωρίς, ωστόσο, να υστερούν σε ποιότητα και τα υπόλοιπα γεωργικά προϊόντα της, όπως τα αμύγδαλα, οι ελιές, το σταφύλι και τα σιτηρά. 

Φίλες και φίλοι,

Για ογδόντα και πλέον χρόνια, ο «Τριπτόλεμος» Ευρύχου δίνει δυναμικό παρόν σε κάθε αθλητική, κοινωνική, καλλιτεχνική, εθνική και πολιτιστική δραστηριότητα της περιοχής, προσδίδοντάς της ζωντάνια και φέρνοντας στο προσκήνιο τους ανθρώπους της, ιδιαίτερα τους νέους.  Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στα μέλη του Σωματείου γι’ αυτή την πολύπλευρη δράση τους, η οποία έχει χαρίσει ένδοξες  στιγμές  στην Ευρύχου, κυρίως στον χώρο του αθλητισμού.

Θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου στους διοργανωτές της όμορφης αυτής εκδήλωσης και να ευχηθώ στον «Τριπτόλεμο» να συνεχίσει τη δυναμική του παρουσία και προσφορά με τον ίδιο ενθουσιασμό και να κρατήσει ζωντανή αυτή την όμορφη περιοχή του νησιού μας. Εκφράζω παράλληλα και τις ευχαριστίες μου για την πρόσκληση που μου απευθύνατε να παρευρεθώ στη σημερινή εκδήλωση, γιατί μου έτσι δώσατε την ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά τους δυναμικούς αλλά και ζεστούς ανθρώπους της Ευρύχου και να θαυμάσω την ομορφιά της φύσης και τον πλούτο της γης της περιοχής. 

Κλείνοντας, επιθυμώ να διαβεβαιώσω για μια ακόμη φορά τη βούληση της Κυβέρνησης, να συνεχίσει να εφαρμόζει τη φιλοαγροτική της πολιτική και να στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο τον κόσμο της υπαίθρου. Προς την κατεύθυνση αυτή, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η Εθνική Στρατηγική Ανάπτυξης των Ορεινών Κοινοτήτων του Τροόδους, που αποτελεί μια συντονισμένη προσπάθεια ώστε οι κοινότητες αυτές να συγκροτηθούν ως ενιαία αναπτυξιακή οντότητα και να αναδειχθούν σε ελκυστικό τόπο διαβίωσης και δραστηριοποίησης.

Εύχομαι σε όλους σας να έχετε μια όμορφη και ευχάριστη βραδιά.

------------------------

ΜΑΚ/ΕΙ