Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-09-2018 10:19

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 8ης Σεπτεμβρίου 2018 μέχρι και τις 06.00 της 9ης  Σεπτεμβρίου 2018 ανταποκρίθηκε σε 31 κλήσεις για βοήθεια, 19 πυρκαγιές, εννέα ειδικές εξυπηρετήσεις και τρεις ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 12.28 μ.μ.  λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, αποκάλαμα και άγρια βλάστηση έκτασης πέντε δεκαρίων περίπου σε χαράδρα, παρά την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, στα Πάνω Ακουρδάλια, στην Πάφο. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν πέντε συνολικά πυροσβεστικά οχήματα από τον Σταθμό Πόλης Χρυσοχούς και σταθμών υπαίθρου καθώς, επίσης, μία φορητή πυροσβεστική μονάδα του Ταμείου Θήρας και ένας προωθητής γαίας. Στην κατάσβεση συμμετείχαν και τα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 2.51 μ.μ.. Τα αίτια διερωτώνται.

Η ώρα 23.35  λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα μάρκας Renault megane  στον υπόγειο χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας, στην οδό 25ης Μαρτίου, στην Έγκωμη. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πύλης Πάφου με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 00.06. Από την πυρκαγιά το όχημα υπέστη εκτεταμένες ζημιές ενώ από τον καπνό και τη θερμότητα επηρεάστηκαν σωλήνες αποχέτευσης και η βαφή του υπογείου. Στο ισόγειο της πολυκατοικίας διατηρούνται καταστήματα ενώ οι υπόλοιποι όροφοι χρησιμοποιούνται ως γραφεία τα οποία, λόγω της έγκαιρης επέμβασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δεν επηρεάστηκαν. Έγινε εξαερισμός του κλιμακοστασίου ενώ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκε αριθμός αναπνευστικών συσκευών. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 00.50  λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και πεύκα σε δύσβατη περιοχή παρά τον υδατοφράκτη του Κούρη, στην Άλασσα. Ανταποκρίθηκαν πέντε συνολικά πυροσβεστικά οχήματα από Σταθμούς πόλης και επαρχίας Λεμεσού, ένα πυροσβεστικό όχημα από το Τμήμα Δασών και φορητή πυροσβεστική μονάδα από το Ταμείο Θήρας. Στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν, επίσης, και τα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο σήμερα, 9 Σεπτεμβρίου, στις 08.09 π.μ. Κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου επτά εκταρίων. Στο μέρος παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η πυρκαγιά διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

____________

/ΣΧ