Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-07-2023 15:05

Συμμετοχή του Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής στο Άτυπο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας για την Έρευνα, στο Σανταντέρ της Ισπανίας

Ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Φίλιππος Χατζηζαχαρίας θα συμμετάσχει στην Άτυπη συνάντηση του Συμβουλίου Υπουργών Ανταγωνιστικότητας για θέματα Έρευνας, που διοργανώνεται από την Ισπανική Προεδρία στις 27 και 28 Ιουλίου 2023 στην πόλη Σανταντέρ, στην Ισπανία.

Τα κύρια θέματα στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου επικεντρώνονται στην ενίσχυση του ευρωπαϊκού πλαισίου για την «Επιστημονική Διπλωματία» και στη διαμόρφωση του νέου Στρατηγικού Πλάνου του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Ορίζοντας Ευρώπη» για την περίοδο 2025-2027.

Για το πρώτο θέμα, οι Υπουργοί θα συζητήσουν τον ρόλο και τις δυνατότητες της επιστήμης στη διαμόρφωση αποτελεσματικής πολιτικής, καθώς και την αξιοποίηση της Επιστημονικής Διπλωματίας στην ανάδειξη του ηγετικού ρόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων.

Το δεύτερο θέμα του Συμβουλίου αφορά στο νέο Στρατηγικό Πλάνο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Ορίζοντας Ευρώπη» για την περίοδο 2025-2027. Ο πολυετής στρατηγικός σχεδιασμός των δραστηριοτήτων στην Έρευνα και την Καινοτομία του «Ορίζοντας Ευρώπη» διασφαλίζουν την ευθυγράμμιση των στόχων του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας και των κρατών μελών, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ένωσης.

Οι Υπουργοί θα συζητήσουν για τις κύριες προκλήσεις που παρατηρούνται στην υλοποίηση του προγράμματος και θα ανταλλάξουν απόψεις για πιθανές τροποποιήσεις στη διαμόρφωση του νέου Στρατηγικού Πλάνου για την επόμενη περίοδο.

 

(ΜΒ/ΕΧΡ)