Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

31-07-2023 19:17

Επίσκεψη στην Πόλη Χρυσοχούς πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Τουρισμού

Ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Κώστας Κουμής επισκέφθηκε σήμερα την Πόλη Χρυσοχούς όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Γιώτη Παπαχριστοφή και άλλους τοπικούς αξιωματούχους με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης, αλλά και της γύρω περιοχής.

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ κ. Θάνος Μιχαηλίδης, ο Πρόεδρος και ο Διευθυντής της ΕΤΑΠ Πάφου κ. Κυριάκος Δρουσιώτης και Νάσος Χατζηγεωργίου αντίστοιχα, οι  Προέδροι των Κοινοτικών Συμβουλίων Πωμού και Γιαλιάς, στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας και υψηλόβαθμοι λειτουργοί του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ένα πολύ παραγωγικό και εποικοδομητικό  κλίμα, επικεντρώθηκε  στη μελέτη που προσφάτως αποπερατώθηκε και αφορά στην τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής Πόλεως Χρυσοχούς. 

Ως γνωστό, η συγκεκριμένη μελέτη ολοκληρώθηκε πριν απο λίγους μήνες και σκοπός της είναι η διερεύνηση της  αναπτυξιακής προοπτικής των περιοχών Πόλης Χρυσοχούς, Πέγειας, Ακάμα και Πύργου Τιλλιρίας.

Στη συνάντηση τέθηκαν προς συζήτηση τα διαχρονικά αιτήματα της περιοχής, ενώ παράλληλα συζητήθηκε και η μετεξέλιξη του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς μετά την επικείμενη μεταρρύθμιση.

"Πρόκειται για μία περιοχή που χαρακτηρίζεται από μεγάλη προοπτική ανάπτυξης και που διατηρεί, χωρίς αμφιβολία, την αυθεντικότητά της. Έχουμε ενώπιόν μας μία πολύ καλή μελέτη με συγκεκριμένες εισηγήσεις. Κάποιες εισηγήσεις αφορούν στην εφαρμογή οριζόντιων πολιτικών και σίγουρα η πλειοψηφία τους επιβάλλει τη διενέργεια δαπανών.

Δεσμευθήκαμε ότι το ερχόμενο φθινόπωρο θα έχουμε την αμέσως επόμενη σύσκεψη για να δούμε ποιες από αυτές τις εισηγήσεις μπορούν να υλοποιηθούν άμεσα.

Για τις υπόλοιπες που απαιτούν πιο ολοκληρωμένο σχεδιασμό θα προχωρήσουμε με ιεράρχηση προτεραιοτήτων", δήλωσε ο κ. Κουμής.

(ΕΠ)