Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-09-2018 13:25

Η Υφυπουργός Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω κα Νατάσα Πηλείδου συμμετέχει στο δεύτερο Διεθνές Ναυτιλιακό Συνέδριο της Γεωργίας

Η Υφυπουργός Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω κα Νατάσα Πηλείδου συμμετείχε στο κύριο πάνελ του δεύτερου Διεθνούς Ναυτιλιακού Συνεδρίου, το οποίο διοργανώνει η Γεωργία μεταξύ 10 και 14 Σεπτεμβρίου 2018, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης της Κυβέρνησης της Γεωργίας. Το συνέδριο προσφώνησαν ο Πρωθυπουργός της Γεωργίας και ο Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού. Η κα Πηλείδου στην εναρκτήρια ομιλία της, προέβη σε ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης σε ό,τι αφορά στα τρέχοντα θέματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ναυτιλία τονίζοντας, μεταξύ άλλων, την ανάγκη για μια βιώσιμη ανάπτυξη της Ναυτιλίας μέσω της ενίσχυσης του διαλόγου και της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων μερών. Η κα Υφυπουργός αναφέρθηκε επίσης στον στρατηγικό σχεδιασμό του Υφυπουργείου Ναυτιλίας ια την περαιτέρω ανάπτυξη του κυπριακού νηολογίου και του εγχώριου ναυτιλιακού συμπλέγματος, καθώς και τις απαραίτητες δράσεις σχετικά με τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής ναυτιλίας.

Στο περιθώριο του συνεδρίου, η κα Πηλείδου πραγματοποίησε διμερείς συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τον Υπουργό Οικονομίας και Αειφόρου Ανάπτυξης της Γεωργίας κατά τις οποίες συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. 

(ΜΛ/ΕΙ)