Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-09-2018 14:56

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τον Ύπατο Αρμοστή της Αυστραλίας

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης δέχθηκε σήμερα σε αποχαιρετιστήρια συνάντηση τον Ύπατο Αρμοστή της Αυστραλίας στη Λευκωσία κ. Alan Sweetman με την ευκαιρία της αναχώρησής τoυ από την Κύπρο.

 

Κατά τη συνάντηση, ο Ύπατος Αρμοστής ενημέρωσε για τις προοπτικές συνεργασίας Κύπρου-Αυστραλίας, ιδιαίτερα στους τομείς της ενέργειας και των καινοτόμων τεχνολογιών. Η έναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αυστραλίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τη σύναψη συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου, ανέφερε ο κ. Sweetman, δημιουργεί τεράστιες προοπτικές και για την Κύπρο, και δη μετά το Brexit.

 

Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Κύπρος και στις τριμερείς συνεργασίες που έχουν δρομολογηθεί με  χώρες της περιοχής. Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι οι συνέργειες που μπορούν να αναπτυχθούν σε αυτό το πλαίσιο μπορούν να συνδράμουν καθοριστικά στην εδραίωση της ειρήνης και της ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

 

Τέλος, επιβεβαιώθηκε εκατέρωθεν η βούληση για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών κοινοβουλευτικών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα, μέσω ουσιαστικών και τακτικότερων ανταλλαγών.

 

______________

 

ΕΑ