Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-09-2023 13:40

Δηλώσεις της Υπουργού Υγείας στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου

«Πρέπει να επιταχύνουμε διαδικασίες, έτσι ώστε το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου να αναβαθμιστεί όπως του αξίζει». Αυτό επεσήμανε η Υπουργός Υγείας Δρ Πόπη Κανάρη στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα, στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Σκοπός της επίσκεψης, όπως ανέφερε, ήταν να συζητήσει με τους επικεφαλής των κλινικών, τα θέματα τα οποία αντιμετωπίζουν, προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις.

Τόνισε πως υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να επιτευχθεί η αναβάθμιση του Νοσοκομείου Πάφου, σημειώνοντας ότι το Υπουργείο σε συνεργασία με το ΟΚΥπΥ θα παρέχουν την απαραίτητη βοήθεια προς αυτή την κατεύθυνση. «Οι ρυθμοί είναι κάπως αργοί και αυτό πρέπει να αλλάξει», συμπλήρωσε.

Επισήμανε, παράλληλα, πως το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου προσφέρει πάρα πολύ καλές υπηρεσίες, έχει άριστους ιατρούς και νοσηλευτές και αυτή η εικόνα πρέπει να βγει προς τα έξω.

Παραδέχθηκε πως τα Νοσοκομεία μας διαχειρίστηκαν μεγάλο αριθμό  περιστατικών το καλοκαίρι, λόγω και της αύξησης του τουριστικού ρεύματος στην Πάφο και στην Αμμόχωστο. Κατά συνέπεια, πρόσθεσε, θα πρέπει να γίνει από τώρα ο κατάλληλος προγραμματισμός προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο.

Σε ότι αφορά στο θέμα του ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, ανέφερε πως θα πρέπει να ενισχυθεί σε επίπεδο στελέχωσης. Έγιναν όπως σημείωσε προσπάθειες από τον ΟΚΥπΥ προς αυτή την κατεύθυνση, οι οποίες ωστόσο δεν στέφθηκαν με πλήρη επιτυχία, γεγονός που επιβάλλει την επανάληψη της προσπάθειας από μέρους του οργανισμού.

Καταλήγοντας, η Δρ Κανάρη, διαβεβαίωσε πως το Υπουργείο Υγείας θα στηρίξει τις προσπάθειες, προκειμένου το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου να είναι σε θέση να αντιμετωπίζει με επιτυχία της απαιτήσεις της πόλης της Πάφου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

 (ΔΚ)