Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-09-2023 09:30

Υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Ναυτιλίας η 3η Μπλε Διαδρομή του Europa Uomo Κύπρου

Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας έχει θέσει υπό την αιγίδα του την ποδηλατική εκδήλωση "3η Μπλε Διαδρομή για Όλους", η οποία διοργανώνεται, μεταξύ άλλων εκδηλώσεων, από το Σωματείο Europa Uomo Κύπρου και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2023, στις 9.00 π.μ.

Το Europa Uomo Κύπρου, ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, επιτελεί ένα σύνθετο και πολύπλευρο ανθρωπιστικό έργο, με στόχο την παροχή υπηρεσιών, μέσα από τις δράσεις του, στα άτομα με καρκίνο του προστάτη. Σκοπός της ίδρυσής του είναι να συμβάλει στη βελτίωση του επιπέδου υγείας, μέσω της συστηματικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας των πολιτών σχετικά με τον καρκίνο του προστάτη.

Στην Κύπρο, όπως και σε όλη την υφήλιο, αυξάνεται κάθε χρόνο ο αριθμός των νέων ασθενών με καρκίνο του προστάτη. Η ευαισθητοποίηση των ανδρών και το δικαίωμα στην έγκαιρη διάγνωση είναι ένα ατομικό δικαίωμα, το οποίο προϋποθέτει λεπτομερή πληροφόρηση όλων των ανδρών στη χώρα μας.

Στόχος του Υφυπουργείου Ναυτιλίας είναι να συμβάλει με ουσιαστικό τρόπο σε αυτή την προσπάθεια του Σωματείου για ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τον καρκίνο του προστάτη, με την έμπρακτη συμμετοχή της ναυτιλιακής βιομηχανίας σε αυτόν τον αγώνα, ενισχύοντας έτσι την προσπάθεια.

Το μπλε χρώμα αποτελεί κοινό σημείο αναφοράς στον αγώνα ευαισθητοποίησης για το Υφυπουργείο και το Σωματείο, καθώς αφενός συνδέεται παραδοσιακά με τη θάλασσα, αντανακλώντας τη βαθιά σύνδεση της ναυτιλιακής βιομηχανίας με τις θαλάσσιες δραστηριότητες. Αφετέρου, το μπλε χρώμα είναι ευρέως γνωστό ως το χρώμα που αντιπροσωπεύει την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του προστάτη.

Σύμφωνα με την Υφυπουργό Ναυτιλίας κα Μαρίνα Χατζημανώλη, «oι αρχές, οι αξίες και τα ιδεώδη του εθελοντισμού είναι στοιχεία που αναβαθμίζουν και προβάλλουν το ανθρώπινο πνεύμα, τον πολιτισμό, τη συνεργασία και την ομαδικότητα. Ας ενώσουμε και φέτος τα χέρια στη Μπλε Διαδρομή για τους συνανθρώπους μας με καρκίνο του προστάτη».

Η Μπλε Διαδρομή των οκτώ χιλιομέτρων θα έχει αφετηρία έναρξης και σημείο τερματισμού το αμφιθέατρο των Ηρώων Χρίστου και Μίλτου Χριστοφόρου, στον Μόλο Λεμεσού και φιλοδοξεί να προσελκύσει πέραν των 1200 ποδηλατιστών από όλη την Κύπρο και το εξωτερικό.

Για πληροφορίες και εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να αποταθούν στο 25343438 ή στην ιστοσελίδα https://europauomocyprus.com.cy/mple-diadromi/.

(ΕΠ/ΣΧ)