Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-09-2018 15:49

Γραπτή απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Πρόδρομου Προδρόμου στο ΑΚΕΛ

Σε σημερινή ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ υποδεικνύει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι «θα έπρεπε ήδη η ελληνοκυπριακή πλευρά να είχε διαμηνύσει στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ ότι πλήρως εναρμονίζεται με τις προϋποθέσεις που ο ίδιος θέτει για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων».

Όμως το ΑΚΕΛ γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει κατ’ επανάληψη διαμηνύσει στον Γενικό Γραμματέα των Η.Ε. ότι ο ίδιος και η δική μας πλευρά είναι απολύτως έτοιμη για την επανέναρξη της διαπραγμάτευσης σύμφωνα με την έκκληση του, αλλά και το Πλαίσιο που έχει προτείνει. Εξάλλου, αυτή ακριβώς ήταν και η χθεσινή ξεκάθαρη κοινή τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα.

Διερωτάται κανείς με ποιά λογική το ΑΚΕΛ εξακολουθεί να αμφισβητεί διαρκώς τις θέσεις της δικής μας πλευράς, αντί, για παράδειγμα, να ανησυχεί από τοποθετήσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς σχετικά με «απόσυρση» του χάρτη που κατατέθηκε για το εδαφικό, κάτι που ισοδυναμεί με μια ακόμα καταστρατήγηση του Πλαισίου Γκουτέρες. Διότι, ως γνωστόν, μία από τις παραμέτρους του Πλαισίου αναφέρεται απευθείας και συγκεκριμένα στους χάρτες που είχαν κατατεθεί στη Γενεύη.

Όπως, προκαλεί απορία και η ένσταση του ΑΚΕΛ σχετικά με τη δήλωση του Προέδρου για «επανατοποθέτηση του Κυπριακού στη σωστή βάση», αφού με αυτό τον τρόπο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θέλησε να εξάρει τη σημασία της προσέγγισης και του πλαισίου Γκουτέρες το οποίο, πράγματι, με τις σαφείς αναφορές του σε ένα σύστημα ασφάλειας διαφορετικό από εκείνο των εγγυήσεων-επεμβάσεων και της κηδεμόνευσης της Κύπρου, επανατοποθέτησε το Κυπριακό στη σωστή βάση της αναζήτησης μιας λύσης που θα είναι αποκλειστικά στα χέρια των Κυπρίων και που θα καθιστά τη χώρα μας ένα σύγχρονο, ανεξάρτητο ευρωπαϊκό κράτος. 

-------------------------

ΡΜ/ΕΙ