Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-09-2018 08:30

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06:00 της 18ης Σεπτεμβρίου 2018 μέχρι και τις 06:00 της 19ης Σεπτεμβρίου 2018 ανταποκρίθηκε σε 40 κλήσεις για βοήθεια, 22 πυρκαγιές, δεκατρείς ειδικές εξυπηρετήσεις και σε πέντε ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 09:55 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε καλαμιώνα, άγρια βλάστηση, αμπέλια και διάφορα δέντρα παρά τα χωρία Λετύμπου και Κούρδακα στην Πάφο. Ανταποκρίθηκαν οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Πόλης και επαρχίας Πάφου, με συνολικά έξι πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 16:11. Στο έργο της πυρόσβεσης συνέβαλαν δύο φορητές πυροσβεστικές μονάδες της Υπηρεσίας Θήρας και του Κοινοτικού Συμβουλίου Λετύμπου, δύο ιδιωτικοί εκσκαφείς και τέσσερα εναέρια μέσα (δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών). Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου οχτώ εκταρίων. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 19:20 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, διάφορα δέντρα και σωλήνες άρδευσης στην περιοχή Πηγάδια του χωριού Τσάδα στην Πάφο. Ανταποκρίθηκαν οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Πόλης και επαρχίας Πάφου, με συνολικά τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 20:45. Στο έργο της πυρόσβεσης συνέβαλαν δύο φορητές πυροσβεστικές μονάδες της Υπηρεσίας Θήρας και ένας ιδιωτικός εκσκαφέας. Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου τριών εκταρίων. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 04:08 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά μοτοποδήλατο μάρκας «VESPA», το οποίο βρισκόταν στο πάρκο Φειδία Πολυξένη Διαμαντή στον Άγιο Αθανάσιο Λεμεσού. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αγίου Νικολάου με ένα πυροσβεστικό όχημα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 04:30. Από την πυρκαγιά το μοτοποδήλατο υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν αργότερα σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

(ΜΛ)