Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-10-2023 10:09

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου συμμετείχε στην 23η Διακοινοβουλευτική Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Πραγματοποιήθηκαν στις 27 Οκτωβρίου στη Στοκχόλμη οι εργασίες της 23ης Διακοινοβουλευτικής Συνάντησης του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (EUFORES), με θέμα την κλιματική και ενεργειακή κρίση και την ταχύτερη μετάβαση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και στην ενεργειακή απόδοση. Την Βουλή των Αντιπροσώπων εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, ο οποίος προήδρευσε σε πάνελ με θέμα την ενεργειακή μετάβαση στον τομέα της θέρμανσης και της ψύξης, τους τρόπους μετάβασης στις ΑΠΕ και τη σταδιακή κατάργηση των ορυκτών πηγών ενέργειας.

Κατά τα εισαγωγικά του σχόλια, ο κ. Θεοπέμπτου ανέφερε ότι η Κύπρος έχει ευρύ περιθώριο ανάπτυξης στον τομέα των ΑΠΕ και ειδικότερα στην περαιτέρω αξιοποίηση της ηλιοφάνειας στο νησί. Επί του προκειμένου, σημείωσε την αξιοποίηση της ηλιοφάνειας στην Κύπρο εδώ και πολλά χρόνια, μέσω των ηλιοθερμικών συστημάτων που τοποθετούνται στις οροφές των κτιρίων, ως εναλλακτικής πράσινης μεθόδου θέρμανσης νερού, μίας πρακτικής η οποία άρχισε να χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια στα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εξάλλου, κατά την συζήτηση για την αξιοποίηση των αποβλήτων ως άλλη μορφή ΑΠΕ, ο κ. Θεοπέμπτου σημείωσε τη σημασία του εναλλακτικού αυτού τρόπου παραγωγής ενέργειας από οργανικά απόβλητα, όπως υπολείμματα τροφίμων, καθότι παρέχει μέγιστη δυνατότητα παραγωγής ενέργειας έναντι άλλων ΑΠΕ.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)