Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-10-2023 09:40

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Πέτρου Ξενοφώντος στην τελετή λήξης της εκστρατείας Let’s Do It! Cyprus 2023

Αγαπητοί προσκεκλημένοι,

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Είναι με χαρά που βρίσκομαι σήμερα στην τελετή λήξης της φετινής εκστρατείας Let’s do It! Cyprus. Μιας πρωτοβουλίας που δεν λήγει όμως πραγματικά σήμερα εδώ, αλλά καθαρά τυπικά. Γιατί, για ακόμα μια φορά, αποδείξαμε με επιτυχία, ότι όλοι μαζί μπορούμε και δεν σταματάμε εδώ. Γιατί για ακόμα μία φορά, αναδείξαμε τη δύναμη του εθελοντισμού.

Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στο Περιβαλλοντικό και Εθελοντικό Δίκτυο Together Cyprus, που έχει αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία από το 2012, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ενεργό συμμετοχή του κοινού σε θέματα που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο διαχείρισή του στην Κύπρο.

Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί μία από τις προτεραιότητες και βασικότερους στόχους του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Προωθείται με άξονα τη διασφάλιση μιας ενοποιημένης πολιτικής και νομοθεσίας, που αποσκοπεί στην αειφόρο αξιοποίηση των αποβλήτων, ανατρέποντας την αντίληψη ότι τα απόβλητα αποτελούν πρόβλημα και εντάσσοντάς τα και πάλι στον κύκλο, για να αξιοποιηθούν ως πρώτες ύλες, δίνοντας τους ξανά αξία και ζωή. Αυτή είναι και η σημασία της πράσινης οικονομίας.

Οι προκλήσεις και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι πολλαπλές και προέρχονται από διάφορες πτυχές, τόσο οικονομικές, κοινωνικές, ανθρωπιστικές, όσο και περιβαλλοντικές.

Μέσα από πρωτοβουλίες, σαν και αυτήν του Let’s Do It Cyprus, μπορούμε, ξανά, να ελπίζουμε σε ένα καθαρότερο σήμερα, αλλά και σε ένα λαμπρότερο αύριο. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί ένα παράθυρο στο φως, αφού, αναδεικνύει τη σημαντικότητα του εθελοντισμού και ταυτόχρονα την ανάπτυξη κοινωνικών δράσεων που επικεντρώνονται στην προστασία του περιβάλλοντος, το οποίο όλοι έχουμε ευθύνη να προστατεύσουμε.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω, αλλά και να συγχαρώ όλους όσοι συμμετείχαν και ανέλαβαν δράση, μέσα από την εκστρατεία Let’s Do it! Cyprus, και ειδικότερα τα παιδιά μας, τους μαθητές μας, τους νέους μας, που ανέλαβαν δράση και που μέσα από τον εθελοντισμό, την ευαισθητοποίηση και τη θέλησή τους «πρασίνισαν» ξανά τις γειτονιές μας και ανέδειξαν την ομορφιά του τόπου μας. Γιατί η ομορφιά του τόπου μας είστε εσείς, η ομορφιά του τόπου μας είναι η ανθρωπιά σας!

Με ευαισθητοποιημένους πολίτες όπως εσείς, δεν χάνουμε την ελπίδα μας, μπορούμε όλοι να ονειρευόμαστε έναν ομορφότερο κόσμο, ένα ομορφότερο αύριο.

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλους. Συνεχίστε..!

Σας ευχαριστώ!

(ΜΓ)