Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-02-2024 16:10

Η Υφυπουργός Πολιτισμού συναντήθηκε με τον απερχόμενο και τον νέο Πρόεδρο του Ιδρύματος της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου

Η Υφυπουργός Πολιτισμού δρ Βασιλική Κασσιανίδου συναντήθηκε σήμερα με τον απερχόμενο Πρόεδρο κ. Σταύρο Καττάμη και τον νέο Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου (ΙΣΟΚ) κ. Γαστών Χατζηαναστασίου. Στη συνάντηση παρόντες ήταν και η Γενική Διευθύντρια του Υφυπουργείου Πολιτισμού κα Εμμανουέλα Λαμπριανίδη, καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί του Υφυπουργείου.

Κατά τη συνάντηση, η Υφυπουργός Πολιτισμού εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τον κ. Καττάμη για την αφοσίωση και τη σημαντική συνεισφορά του ιδίου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου κατά τη θητεία του. Η δρ Κασσιανίδου έκανε ιδιαίτερη μνεία στο έργο και στην προσπάθειά τους προς την κατεύθυνση της βελτίωσης του Ιδρύματος, με σκοπό την προώθηση της ορχηστρικής μουσικής στη χώρα μας.

Παράλληλα, η Υφυπουργός δήλωσε την πρόθεσή της να σταθεί και να στηρίξει τον νέο Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΟΚ στους στόχους του για τη μουσική και πολιτιστική παιδεία. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Καττάμης προέβη σε ένα σύντομο απολογισμό, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το έργο που επιτεύχθηκε από το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, παραδίδοντας, όπως σημείωσε, το Ίδρυμα σε μια πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με αυτό που έχει παραληφθεί. Ενημέρωσε για τις προκλήσεις που αντιμετώπισε το Ίδρυμα κατά τη θητεία του και τις εκκρεμότητες που παραδίδει και αναμένεται να αναλάβει κατά τη θητεία του το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Τέλος, προέβη σε εισηγήσεις για τον εμπλουτισμό του καλλιτεχνικού και πολιτιστικού προϊόντος αλλά και την ανάπτυξη του κοινού.

Ο νέος Πρόεδρος κ. Χατζηαναστασίου, αναγνωρίζοντας το έργο που έχει επιτευχθεί από το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο του ιδρύματος, μετέφερε τη βούληση του νέου Συμβουλίου να συνεχίσουν το έργο του, βασιζόμενοι στον Στρατηγικό Σχεδιασμό της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου.

Ο νέος Πρόεδρος συζήτησε κατά τη συνάντηση με την Υφυπουργό και τη Γενική Διευθύντρια θέματα χρηματοδοτήσεων της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, προσωπικού, καθώς και τρόπους αξιοποίησης νέων μουσικών ταλέντων. Τέλος, συμφωνήθηκε όπως διατηρηθεί συνεχής επικοινωνία και επαφή για την υλοποίηση των κοινών στόχων.

 (ΕΦυς/ΝΓιαν/ΕΑθ)