Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-02-2024 16:50

Έναρξη της Δράσης «Μιλώντας Ψηφιακά, Κάθε Τετάρτη στις 7:00μ.μ.»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21/02/2024 η εναρκτήρια παρουσίαση της Δράσης «Μιλώντας Ψηφιακά, Κάθε Τετάρτη στις 7:00μ.μ», η οποία υλοποιείται από το Κέντρο Παραγωγικότητας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Το «Μιλώντας Ψηφιακά» αφορά σειρά δίωρων διαδικτυακών παρουσιάσεων που επικεντρώνονται κάθε φορά σε ένα συγκεκριμένο θέμα Ψηφιακών Δεξιοτήτων.

Στην πρώτη παρουσίαση ο δρ Σάββας Χατζηχριστοφής, Αντιπρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας και Καθηγητής Τεχνητής Νοημοσύνης στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, ανέπτυξε, μέσα από παραδείγματα, το θέμα της «Μετασχηματιστικής Δύναμης της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Εργασία». Την παρουσίαση, η οποία κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον για δύο και πλέον ώρες, παρακολούθησαν διαδικτυακά πέραν των 180 ατόμων, γεγονός που επιβεβαιώνει τη γενική πεποίθηση ότι οι Ψηφιακές Δεξιότητες είναι πλέον απαραίτητες στη ζωή μας. Στο τέλος της παρουσίασης ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ του παρουσιαστή και των συμμετεχόντων/συμμετεχουσών.

Το Κέντρο Παραγωγικότητας εκφράζει και δημόσια τις ευχαριστίες του προς τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες στην παρουσίαση και ιδιαίτερα προς τον δρα Χατζηχριστοφή.

Την επόμενη Τετάρτη 28/02/2024 η κα Βανέσσα Αντωνιάδου από τη Microsoft Κύπρου θα μας μιλήσει για την «Αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Εργασία για Ενίσχυση της Παραγωγικότητας». Θα γίνει ειδική αναφορά στο Copilot και τον τρόπο με τον οποίο η Τεχνητή Νοημοσύνη ενσωματώνεται στις διάφορες εφαρμογές της Microsoft, όπως στη Word, στο Excel και στο PowerPoint.

Για να δείτε τις επόμενες παρουσιάσεις και να κάνετε την εγγραφή σας στα θέματα που σας ενδιαφέρουν, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://cyos-learn.gov.cy.

Η Δράση χρηματοδοτείται από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου.

 

 

(ΜΣ/ΝΓιαν)