Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-03-2024 15:13

«Συμμετοχή του βουλευτή κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη σε επιτόπια επίσκεψη της Ad Hoc Επιτροπής για τη Μετανάστευση της Κ.Σ. ΟΑΣΕ, στην Ρώμη και στη Λαμπεντούζα»

Ο βουλευτής κ. Κυριάκος Χατζηγιάννη, Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ. ΟΑΣΕ) και Αντιπρόεδρος της Ad Hoc Επιτροπής της Συνέλευσης για τη Μετανάστευση, μεταβαίνει αύριο, στην Ιταλία, για να συμμετάσχει σε επιτόπια επίσκεψη της Επιτροπής στην Ρώμη και στη Λαμπεντούζα που θα διεξαχθεί μεταξύ 5 και 8 Μαρτίου 2024.

Στο πλαίσιο της αποστολής τα μέλη της αντιπροσωπίας θα συναντηθούν με την κοινοβουλευτική επιτροπή για τη μετανάστευση της ιταλικής Βουλής των Αντιπροσώπων. Θα επισκεφθούν επίσης το Υπουργείο Εσωτερικών όπου θα έχουν χωριστές συναντήσεις με τον Διευθυντή του Τμήματος Μετανάστευσης και Συνοριοφυλακής, τον Διευθυντή του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, υπεύθυνο για τη μετανάστευση και το άσυλο καθώς και τον Επικεφαλής των κέντρων πρώτης υποδοχής, προσωρινής παραμονής και ταυτοποίησης. Τα μέλη της αντιπροσωπίας θα επισκεφθούν επίσης ένα από τα κέντρα υποδοχής μεταναστών στην Λαμπεντούζα όπου θα έχουν συναντήσεις με εκπροσώπους αρμόδιων διεθνών οργανισμών (Frontex, Europol) καθώς επίσης και με την Λιμενική Αστυνομία.

Στην Λαμπεντούζα εξάλλου, τα μέλη της αντιπροσωπίας θα επισκεφθούν το μνημείο Porta d' Europa (“Πύλη προς την Ευρώπη”) όπου θα καταθέσουν στεφάνι προς τιμή όσων έχασαν τη ζωή τους ενώ επιχειρούσαν να διασχίσουν την Μεσόγειο Θάλασσα.  

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)

Σχετικά Ανακοινωθέντα