Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-04-2024 09:12

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος θα συμμετάσχει στη 14η Σύνοδο της Συνέλευσης και στο 9ο Κοινοβουλευτικό Φόρουμ του Διεθνούς Οργανισμού Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου θα μεταβεί τη Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, στο Άμπου Ντάμπι, για να συμμετάσχει στη 14η Σύνοδο της Συνέλευσης του Διεθνούς Οργανισμού Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (IRENA), η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 16 και 18 Απριλίου 2024.

Ο κ. Θεοπέμπτου θα είναι κύριος ομιλητής στο 9ο Κοινοβουλευτικό Φόρουμ του IRENA, το οποίο θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της Συνόδου, στις 16 Απριλίου 2024.

Κατά τη Σύνοδο, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και εμπειρογνώμονες θα ανταλλάξουν απόψεις και βέλτιστες πρακτικές για την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης σε εθνικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο. Κύριο θέμα της Συνόδου είναι η εξέταση της επιτευχθείσας προόδου στην ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών, πολιτικών και δεξιοτήτων για την υλοποίηση της παγκόσμιας δέσμευσης των συμβαλλόμενων μερών στην 28η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP28) για τριπλασιασμό της παραγωγής Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης μέχρι το 2030.

Τους συμμετέχοντες θα απασχολήσουν θέματα, όπως ο διάλογος ανάμεσα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα για την προώθηση ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την ανάπτυξη των ΑΠΕ, η κινητοποίηση χρηματοδότησης για την υλοποίηση έργων ΑΠΕ, οι στρατηγικές για την ανάπτυξη μιας δίκαιης και βιώσιμης ενεργειακής μετάβασης, η ενίσχυση της παραγωγής βιοενέργειας και βιοκαυσίμων στις αναδυόμενες αγορές, καθώς και η ενεργειακή ασφάλεια και οι υποδομές για την ενεργειακή μετάβαση. Θα συζητηθούν επίσης η ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την προώθηση του ενεργειακού μετασχηματισμού, οι καινοτόμες πολιτικές για τον εξηλεκτρισμό των οδικών μεταφορών και ο ρόλος των δημόσιων οικονομικών και της δημόσιας πολιτικής στην επίτευξη καθολικής πρόσβασης στην ενέργεια.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)