Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-05-2024 15:22

Επίδοση Διαπιστευτηρίων του νέου Μόνιμου Αντιπροσώπου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ)

Ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο δρ Κυριάκος Κούρος επέδωσε στις 9 Μαΐου 2024 στον Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (International Maritime Organization – ΙΜΟ) κ. Arsenio Dominguez τα διαπιστευτήριά του ως ο νέος Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στον ΙΜΟ, στην έδρα του Οργανισμού στο Λονδίνο.

Κατά την επίδοση των διαπιστευτηρίων, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος διαβίβασε στον Γενικό Γραμματέα τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας, εκφράζοντας την πλήρη στήριξή του στο έργο που επιτελεί ο ΙΜΟ και τη βεβαιότητα για συνέχιση της αγαστής συνεργασίας της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Οργανισμό. Ενημέρωσε δε τον Γενικό Γραμματέα για την παρούσα φάση στο Κυπριακό και τις προσπάθειες του Προέδρου Χριστοδουλίδη για επανέναρξη των συνομιλιών προς επίλυση του κυπριακού προβλήματος και επανένωση της Κύπρου.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΙΜΟ, αφού καλωσόρισε τον κ. Κούρο, του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη διεκπεραίωση της διπλωματικής του αποστολής και τον ευχαρίστησε για την παραδειγματική συνεργασία μεταξύ του Οργανισμού και της Κύπρου, χαρακτηρίζοντας την Κύπρο ως σημαντικό εταίρο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αμφότερες οι πλευρές επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους για ενδυνάμωση των σχέσεων της Κύπρου με τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό.

(ΕΑ/ΕΠ/ΓΣ)