Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-06-2024 19:20

Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στα όρια της Κοινότητας Γουρρίου

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα η ώρα 13:54 στα όρια της Κοινότητας Γουρρίου τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο η ώρα 18:00. 

Από την πυρκαγιά κάηκε έκταση περίπου 15 εκταρίων καλυμμένη με πεύκα, θάμνους και άλλη χαμηλή άγρια βλάστηση. 

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 89 άτομα του Τμήματος Δασών με 13 πυροσβεστικά οχήματα, 3 προωθητές γαιών και 1 βυτιοφόρο. Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης του Τμήματος Δασών συνέδραμαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία με 12 άτομα και τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα, η Πολιτική Άμυνα με τέσσερα άτομα και δύο πυροσβεστικά οχήματα και η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας με έξι άτομα και τρία πυροσβεστικά οχήματα. Στην επιχείρηση συμμετείχαν επίσης μέλη εθελοντικών ομάδων, μέλη της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, μέλη της Αστυνομίας και κάτοικοι της περιοχής. 

Επιπρόσθετα, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέδραμαν ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας, τα δύο ελικόπτερα της Ιορδανίας που εδρεύουν στην Κύπρο και ένα ελικόπτερο των Βρετανικών Βάσεων. 

Μέλη της Πολιτικής Άμυνας στελέχωσαν Δασικούς Σταθμούς. 

Στην περιοχή θα παραμείνουν δυνάμεις πυρόσβεσης καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για επιτήρηση της πυρκαγιάς και για αντιμετώπιση πιθανών αναζωπυρώσεων. 

Τα ακριβή αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται. 

(NZ/ΑΦ)

 

Σχετικά Ανακοινωθέντα